AcasăNewsAdrian Vasilescu tocmai a picat din luna!

Adrian Vasilescu tocmai a picat din luna!

Circa 40% din cele 600.000 de companii romanesti care prezinta bilant la Fisc au datorii mai mari decat intreaga lor avere, iar aceste datorii nu sunt la banci, ci la patronii care si-au imprumutat companiile, sustine Adrian Vasilescu, consilier de strategie in BNR.

BNR habar n are cum de s a ajuns ca firmele să fie împrumutate de acţionari şi nu de bănci

„Avem 700.000 de companii in Romania, iar din calculele facute de BNR, din cele 700.000 circa 100.000 nu dau bilant pentru Fisc. Ce se intampla cu ele? Numai Dumnezeu stie. Din cele 600.000 de companii care prezinta bilant anual, cam 40% au datorii mai mari decat intreaga lor avere. De unde sunt aceste datorii? Nu de la banci, pentru ca daca ne uitam la analizele de piata o sa vedem ca bancile au dat mai multe credite populatiei decat economiei reale, chiar si asa, la o populatie cu bani putini. Intrebarea este de unde vin aceste datorii? Foarte simplu. Patronii si-au imprumutat companiile. Jumatate din aceste companii au pierderi in loc de profit. Si tragem de aici concluzia ca,  asa cum sunt lucrurile organizate in economia noastra, patronii si-au tras foarte multe fonduri fara sa fie inregistrate din activitatea economica si au acum bani sa isi imprumute propriile companii. „, a aratat reprezentantul BNR.

Sfanta mirare

Cand ii vezi pe responsabilii astia de pretutundeni cum ridica din umeri mirandu-se “cum oare s-a ajuns aici” ne vine sa-i injuram cu toata bogatia lexicala pe care ne-o permite limba romana. Frate, zici ca toti au lipsit 27 de ani de pe Terra si s-au intors acum ca sa traga mari si evidente concluzii, dar fara a le mirosi gura cu care au infulecat la usturoi mai ceva ca Gargantua. Baaaa, voi sunteti de vina. Voi ati gestionat 27 de ani de tranzitie ciudata, voi ati construit sistemul, voi sunteti responsabili pentru ce se petrece acum. Voi, nu noi! Firmele si actionariatul lor nu au facut decat sa caute metode de supravietuire intr-un sistem menit sa bage in pamant orice initiativa privata. Si ajunge, odata, si cu mirarea asta, ca nu mai pacaliti pe nimeni.

author avatar
Catalin Dumitrescu
708 afisari

3 COMENTARII

  1. De basinosul asta si de „analizele” lui o ne ne scape numai uciga-l toaca !Roade os de ros,zemos si gustos(n-am gasit alta rima) la BNR-ul ala dintotdeauna !Apare el,ca un veritabil Nostradamus contemporan,sau ma rog,tata Omidu si varsa din putul gindirii niste chestii de te lasa paf .O suta de mii de companii romanesti nu depun bilant !Eu cred ca nici aia de la finante nu stiu cifra exacta,asta a ghicit in cafea (sau in ceai de sunatoare,ca nu bea mosul cafea,la averea care o are vrea sa traiasca o mie de ani).Ba,voi astia de la BNR,mai lasati „analizele” economice si vedeti-va strict de politica voastra bancara .Vedeti ce-i cu rezerva de aur de pe la Londra si de ce platim pe ea in loc sa incasam,vedeti comisioanele practicate de bancutele austriece (ca altele nu prea mai sint) de ce CEC Bank ii da chiorului credite de te doare capul,vedeti de ce daca depui o suta de ron in banca,la sfirsitul unui an ai mai putin,asta-i treaba voastra.V-ati inscaunat acolo de 27 de ani si nu mai vreti sa plecati .ACum v-ati completat ecghipaa cu un economist de top,fost contabil la un IAS,Nicolaescu pe numele lui.Chiar ca v-ati scos .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger