AcasăNewsAdjunctul sefului IJJ Cluj si un jandarm, retinuti pe fondul unui concurs...

Adjunctul sefului IJJ Cluj si un jandarm, retinuti pe fondul unui concurs de angajare

Suspiciuni grave planeaza in dreptul numelor a doi reprezentati ai Inspectoratului de Jandarmi din Cluj, unul dintre ei avand functie de conducere. Cei doi au fost retinuti si urmeaza sa ajunga in fata magistratilor, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Vizati de masura mentionata sunt colonelul Doru Ioan Popescu, adjunct al inspectorului sef al IJJ Cluj, acuzat ca ar fi luat mita, dar si de  folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate si Vasile Bojan, militar jandarm in cadrul institutiei respective, suspectat pentru dare de mita.

In cazul de fata mai sunt cercetate si alte trei persoane, in cazul carora procurorii militari din cadrul DNA au dispus inceperea urmaririi penale, pentru suspiciuni de coruptie.

Problema cercetata are legatura cu un concurs menit sa ocupe mai multe functii de subofiter, procedura de recrutare fiind din sursa externa. Popescu era presedintele comisiei de concurs si, drept urmare, avea acces la subiectele de la testul scris. Iar anchetatorii sustin ca, pe 23 octombrie anul curent, cu o zi de sustinerea probei scrise, ar fi dat variantele de raspuns fratelui si, respectiv, tatalui a doi candidati. Acestia din urma au luat nota maxima la test „fiind, de altfel, singurii care au obtinut nota 10.00 si au fost in cele din urma declarati admisi, promovand astfel concursul organizat pentru ocuparea celor doua posturi vacante de subofiter administrativ in cadrul acestei unitati”.

262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger