Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Adjunctul Garzii Nationale de Mediu, retinut de DNA

Adjunctul Garzii Nationale de Mediu, retinut de DNA

Autor:

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta retinerea, pentru 24 de ore, a lui Marius Barbulescu, director general adjunct al Garzii Nationale de Mediu.

 

celula Adjunctul Garzii Nationale de Mediu, retinut de DNA

Barbulescu a fost comisar general la Garda Nationala de Mediu (GNM) in 2009, 2011 si 2012, director al Directiei Generale de Control a Biodiversitatii, Biosecuritatii si Ariilor Protejate din cadrul GNM (2010) si in prezent este director general adjunct al Garzii Nationale de Mediu.

Marius Barbulescu a fost retinut de procurorii DNA fiind acuzat de trafic de influenta in forma continuata (opt acte materiale) si de luare de mita. Alaturi de el a fost retinut si Gheorghe Deaconeasa, administrator al unor societati comerciale si fundatii, pentru cumparare de influenta in forma continuata (opt acte materiale), dare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Potrivit procurorilor, in perioada 2009 – 2011, Gheorghe Deaconeasa, in calitate de reprezentant al unei fundatii, a actionat in scopul obtinerii controlului asupra unei importante suprafete de teren forestier situata pe raza judetelor Valcea, Gorj si Hunedoara din perspectiva proiectului ce viza dezvoltarea potentialului turistic al statiunii Voineasa, judetul Valcea, prin construirea unui domeniu schiabil in zona Vidra – Obarsia Lotrului, precum si a obtinerii custodiei si, mai apoi, a dreptului de administrare pentru sit-ul Natura 2000 Parang prin intermediul fundatiei pe care o reprezinta.

Deaconeasa detinea in zona respectiva, direct sau prin persoane fizice sau juridice interpuse pe care le controla, mari suprafete de paduri, unele amplasate in imediata vecinatate a DN7A, respectiv a lacului Vidra, a caror valoare a crescut exponential in contextul realizarii proiectului privind domeniul schiabil din zona Vidra – Obarsia Lotrului.

In acest sens, omul de afaceri i-a promis si i-a remis lui Barbulescu materiale de constructie si material lemnos, manopera, transport, in valoare de 50.228 de lei, spun anchetatorii.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!