Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Adina Pintilie a adus “Ursul de Aur” in Romania!

Adina Pintilie a adus “Ursul de Aur” in Romania!

Autor:

Succes urias pentru regizoarea romanca Adina Pintilie, la Festivalul de Film de la Berlin. Pelicula ei, Nu ma atinge-ma, a obtinut premiul cel mare – Ursul de Aur.

 

URSUL 707x500 Adina Pintilie a adus “Ursul de Aur” in Romania!Este o performanta cu atat mai importanta cu cat acesta este lung-metrajul de debut al regizoarei. Adina Pintilie calca astfel pe urmele lui Calin Peter Netzer, care a obtinut Ursul de Aur in 2013, cu pelicula “Pozitia Copilului”. “Nu ma atinge-ma”, tradus pentru varianta internationala “Touch me not”, este un experiment intre fictiune si documentar, si abordeaza prejudecatile oamenilor legate de intimitate. Pelicula a avut parte de cronici entuziaste, dar si de reactii de respingere: unii spectatori si critici de film au parasit sala dupa primele minute. Adina Pintilie s-a nascut la Bucuresti in 12 ianuarie 1980 si a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, la sectia regie de film, in anul 2008. A devenit cunoscuta cu scurtmetrajul “Balastiera 186” si mediu-metrajele “Nu te supara, dar…” si “Oxigen”. „Au fost cateva zile foarte interesante. Am fost curioasa sa vad cum vor reactiona presa si spectatorii, pentru ca filmul este o invitatie la dialog. Filmul va fi perceput foarte subiectiv. Depinde de ce va atinge in fiecare. Pentru multi nu va fi confortabil, dar ii provocam sa faca o introspectie. Este o invitatie la empatie. Sa il accepti pe celalalt care este diferit de tine”, a declarat Adina Pintilie.


3 comentarii to Adina Pintilie a adus “Ursul de Aur” in Romania!

 1. Rococo

  O mizerie de film.
  Iar când nu e sex frigid e cu “masturbare artistică”. Frigida îl pune pe unul să se masturbeze ca să se excite. Chiar am căpiat toți? Nu vedeți că “împăratul e gol”? Să ajungă unii să vă zică că “fac artă” din “frecatul p..” şi din “curul gol” şi voi să-i credeți?
  La așa o porcărie era normal ca filmul să fie o coproducţie progresistă România / Germania / Cehia/ Bulgaria / Franţa. N-am înțeles de ce lipsesc din “coproducție” Olanda , Belgia şi Țările Nordice.

 2. Valdemar

  Pe bune, e laba ursului, o nouă specie literar-cinematografică! Un pic de snobism și ignoranţă, trei înjurături și câteva replici cool, gata reţeta de ciorbă penibil-sexoasă! Grețos…

 3. Viciu Babiliuc

  Atentie! Urme de laba, de urs!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!