AcasăNewsAdina Buzatu si Eugen Burada, amestecati intr-o evaziune de 37 milioane de...

Adina Buzatu si Eugen Burada, amestecati intr-o evaziune de 37 milioane de lei

Nu mai putin de 34 de perchezitii au avut loc, ieri,  in Bucuresti, Prahova, Iasi, Suceava si Ilfov intr-un dosar in care vizati sunt stilista Adina Buzatu si scriitorul Eugen Burada.

„Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2012 – 2014, persoanele banuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, in vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. In fapt, persoanele in cauza, prin intermediul a 20 de societati comerciale, ar fi efectuat operatiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc in realitate. In baza facturilor emise de firmele ”fantoma”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constand in impozit pe profit neconstituit si T.V.A. dedusa in mod ilegal”, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane. Sumele de bani rulate prin circuitul fictiv si care constituie produsul infractiunii de spalare a banilor sunt in cuantum de 117.746.750 de lei. Creatoarea de moda Adina Buzatu a fost adusa pentru audieri la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in dosarul in care, ieri dimineata, au fost facute perchezitii la sediile unor societati comerciale banuite de infractiuni economice. Odata cu stilista, la audieri au fost aduse alte 26 de persoane. Numele Adinei Buzatu a mai ajuns pe copertile unui dosar penal, in urma cu doi ani, cand Parchetul Capitalei a demarat o ampla investigatie intr-un alt dosar de evaziune fiscala. Creatoarea de moda era suspectata ca ar fi facut afaceri cu haine contrafacute, sub diferite marci renumite.

Scriitor de geniu

Eugen Burada este unul dintre cei mai apreciati scriitori romani contemporani. El a absolvit cursurile Facultatii de Energetica a Institutului Politehnic Bucuresti. Impreuna cu prietenul sau de o viata, si copartener de scris, Vintila Corbul, s-au stabilit in 1979 in Franta. Printre romanele de succes al celor doi se numara Moarte si portocale la Palermo, Cenusa si orhidee la New York sau Uragan asupra Europei. De asemenea, Mircea Eugen Burada este si scenarist foarte bun, cunoscut in special pentru Nea Marin miliardar, cel mai vizionat film romanesc din toate timpurile, al carui scenariu l-a scris impreuna cu Vintila Corbul si Amza Pellea. Burada a mai semnat, cu Corbul, si alte scenarii dintre care amintim Un comisar acuza si Revansa, ambele  in colaborare cu Sergiu Nicolaescu, Vintila Corbul si Mircea Gandila. Mircea Eugen Burada s-a nascut in 1946 si locuieste la Paris.

author avatar
Catalin Dumitrescu
2.335 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger