AcasăNewsAdevaratul mister: Cine NU a facut parte din ”statul paralel”

Adevaratul mister: Cine NU a facut parte din ”statul paralel”

Soc: ”crema politica” e parte componenta a ”statului paralel”!

Darea in gat reciproca la care au recurs Victor Ponta si Liviu Dragnea nu numai ca a scos la suprafata o parte generoasa a mizeriei noastre politice, dar a si demonstrat o crunta realitate: toate ”starurile” politice au facut parte din ”statul paralel”.  

Soc crema politica e parte componenta a statului paralel

Politicienii se declara de ani de zile victimele ”dosarelor politice” facute de adversari. Liberalii tac doar pentru ca Iohannis le-a taiat mufa iar scorul pe care il are PNL nu le permite sa fluiere in biserica. Nas de drept al ”sistemului”, Traian Basescu s-a simtit nevoit sa ridice si el vocea dupa ce trei doamne dragi lui (cele doua fiice plus Elena Udrea) au fost luate la tavalit de DNA.  Evolutia cea mai spectaculoasa se inregistreaza insa in PSD, unde batalia dintre Ponta si Dragnea a produs adevarate revelatii in ceea ce priveste adevarata istorie si activitate a ”statului paralel”.

Toata ”crema politica”, vinovata de intelegeri sulfuroase si coabitarea cu ”sistemul”

O structura oculta din care am aflat ca au facut parte (sau cu care au colaborat strans) cam toti cei care astazi o critica de mama. Situatie in care se afla inclusiv Liviu Dragnea, spre stupoarea pesedistilor creduli. Daca facem o lista cu toti cei care au ros sorici la Craciunurile organizate si gazduite de SRI, au fredonat cantece de inima albastra prin viile lui Ghita si in vilele de protocol ale aceluiasi SRI, au facut guverne pe sub masa pe mosia lui Ilie Sarbu si/sau pe la Cotroceni, constatam ca toata crema politica a facut parte din ”statul paralel”. Celebre nume (Traian Basescu, Elena Udrea, George Maior, Florian Coldea, Codruta Kovesi, Gabriel Oprea, Vasile Dancu, Victor Ponta, Liviu Dragnea etc.) apar in diverse combinatii ori de cate ori cate cineva isi da drumul la gura si incepe sa nareze cate un episod din istoria ”statului paralel”. Si nu stim cum se face dar absolut toate povestile duc la o concluzie tulburatoare: toti politicienii pomeniti in ele au incalcat legea in timp ce exercitau inalte demnitati si numirile in cele mai inalte functii in stat si in cele cheie din administratie au fost rodul unor sulfuroase intelegeri.  Privita in lumina acestor povesti, lupta anticoruptie pute si ea al dracului de tare. Si asta pentru ca din naratiuni reiese clar ca ”marile dosare” au fost ori negociate politic, ori rod al delautiunilor facute si al itelor trase de colegii de partid ai ”marilor pesti” cazuti prada Justitiei. Concluzia: fie si doar tangential, politicienii din primele linii au coabitat de minune cu ”statul paralel”, ajutandu-l practic sa infloreasca. Da, in Justitie se fac abuzuri. Da, magistratii trebuie sa raspunda, penal si material, pentru greselile comise. Da, Codurile penale permit procurorilor sa calce in picioare drepturile omului. Da, un paienjenis de institutii a creat o retea de forta paralela care paraziteaza decizia politica si administrativa. Intrebarea este cine nu face parte din aceasta retea, respectiv cine ar putea-o demonta. Sau macar incerca.

author avatar
Simona Badulescu
2.031 afisari

1 COMENTARIU

  1. Stiu eu, stiu eu, tovarasa!!! Cetateanul roman, ala votant, ca prostu’, la patru ani, ala care „vrea o tara ca afara”, ala nu face parte din statul paralel, pentru ca statul asta, definit de Coldea ca „vertical (corect!) si protectiv” a fost infiintat tocmai pentru a inghesui cetateanul roman in mizeria asta. Cetateanul e subiectul presiunii acestui stat si chestia asta tine de peste 70 de ani, de la prima descalecare a stalinismului pe plai mioritic si daca mai dureaza un pic, o sa intre in obisnuinta. Deja, avem, gloate in strada, care urla de frica pierderii lanturilor, care supraliciteaza actiunile acestui stat, daca se poate, pana la spanzurari publice a oamenilor „giniti” de sistem, necondamnati inca nici macar de justitia patronata de el….Din pacate, odata cu recunoasterea oficiala a acestui stat ca „singurul stat”, putem trage concluzia logica: romanul, cetateanul asta fara legaturi, nici de cumetrie, cu acest sistem, nu face parte din statul roman. Si atunci, eu zic sa ni se dea un act, ceva, de apatrizi, trebuie sa fie si pentru noi un loc sub soare, departe de teleportatii astia…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger