AcasăNewsAcuzatorul lui MRU, moarte subita la mare

Acuzatorul lui MRU, moarte subita la mare

Deputatul PSD Ion Stan a murit, in urma cu doua zile, intr-un spital din Constanta. Politicianul se afla  impreuna cu sotia la mare, cand i s-a facut rau. A fost transportat la spital, dar a murit in urma unor complicatii provocate de diabetul de care suferea.

Fostul lider al PSD Dambovita a avut patru mandate consecutive de deputat. Din 1996 si pana in 2012. A fost presedinte, vicepresedinte si secretar al comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI si presedinte al PSD Dambovita timp de aproape 14 ani, iar in 25 ianuarie 2016, Ion Stan fusese condamnat definitiv, de ICCJ, la doi ani de inchisoare cu executare, pentru trafic de influenta. El a fost acuzat ca ar fi primit bani in campania electorala din 2012 de la oameni de afaceri in schimbul inlesnirii castigarii unor contracte cu statul. Stan fusese eliberat conditionat din arestul Penitenciarului de la Gaesti in noiembrie 2016.

Toate tunurile pe Razvan Mihai Ungureanu

Fost membru al Comisiei SRI timp de 14 ani, Stan spunea in 2012: „presedintele, guvernul, BNR si seful delegatiei FMI la Bucuresti au falsificat controlat datele economice ale tarii, in frunte cu PIB-ul, care a fost subapreciat cu 20% pentru a se justifica contractarea unor noi imprumuturi de la FMI”. Ion Stan a fost cel care l-a acuzat, de la tribuna Parlamentului, pe ambasadorul american Jack Dyer Crouch II de musamalizarea cazului uciderii lui Teo Peter. De asemenea, Stan a spus ca Mihai-Razvan Ungureanu l-a facut disparut pe adevaratul criminal al lui Teo Peter, respectiv fiul ambasadorului Jack Dyer Crouch II. „Soldatul, protagonistul unei relatii sexuale cu o minora, fiica unui membru al Consulatului SUA, care a fost determinat sa preia fapta asupra sa. Dar, pentru asta, martorul-cheie trebuia sa nu mai fie gasit. Mihai-Razvan Ungureanu, de la carma MAE si a SIE, a facut tot ce trebuia ca martorul sa nu fie identificat si prezent la proces, iar urmarea a fost nedovedirea nu atat a acuzatiilor, cat mai ales a persoanei care s-a aflat la volan in momentul producerii accidentului”, spunea Ion Stan pe 13 iunie 2012. Despre relatia dintre MRU si Chevron, deputatul a spus ca americanii „i-a impus sa contracteze creditele pentru acoperirea riscurilor de mediu, iar Roman Copper i-a cerut o perioada de gratie, in care sa fie scutita de taxe si impozite, plus o serie de garantii si alte facilitati”. Tot despre MRU, deputatul Ion Stan a spus ca ar fi fost parte „a operatiunii de exfiltrare a agentului Omar Hayssam din Romania, avea cunostinta de faptul ca in timpul vizitei securizate a avocatului s-a perfectat aranjamentul falsificarii rezultatelor analizelor medicale, in vederea eliberarii teroristului sub pretextul fazei terminale a bolii de care nu suferea”.

author avatar
Andrei Coman
1.943 afisari

3 COMENTARII

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca! Mare pacat! In anii astia de clocire a protocoalelor prin care securitatea a acaparat intreaga putere in Romania, numai doua voci s-au auzit de la tribuna Parlamentului, avertizand despre uriasele abuzuri si despre marea tradare a serviciilor transformate in mafie statala, Ion Stan, seful comisiei de control SRI si Valer Marian. Din pacate pentru ei, ambii pesedisti, adica membri in partidul care calca pe oameni si promoveaza interese. Ion Stan a fost executat pe protocol, in dispretul oricarei legi, sau oricarui adevar. Nu i se putea ierta curajul de a spune romanilor adevarul si in buna traditie pesedista a fost (probabil) dat la „schimb”. Sunt curios daca Vanghelie spune ceva despre asta…ca tot mana lui Ponta a fost, dar si Marean are memorie selectiva, tot astept sa ne povesteasca despre Iona Stan, despre Sorin Oprescu si ar mai fi…

  2. Doua institutii de forta ce se lupta pe viata si pe moarte … pentru putere! … in detrimentul propriei natiuni! O fratie … nu e benefica, dar o coabitare profesionala de exceptie nu ar fi produs un exod a 4 milioane de romani si nici o economie arata cu plugul! Interesul national ar fi fost -servit- cu adevarat!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger