AcasăNewsAcum, nu Revolutie! Acum, campanie electorala!

Acum, nu Revolutie! Acum, campanie electorala!

Klaus Iohannis, eternul zambitor cand nu trebuie

Klaus Iohannis a iesit, in sfarsit, la iveala. A prins momentul pentru bai de multime, bine organizate de serviciile care roiesc in jurul lui. Nu e foarte clar ce a vrut sa faca. Sa comemoreze sau sa aniverseze? Zic asta pentru ca romana are prostul obicei de a-i juca festa.

Klaus Iohannis, eternul zambitor cand nu trebuie

21 decembrie este, intr-un fel, ziua eliberarii. Romanii au scapat de Ceausescu si de comunism. Acum, cei mai multi il regreta. Si Iohannis a scapat. Ced ca de angoasa revolutionarului ilegalist care lupta de dupa perdele, soptindu-si vorbe la adresa dictatorului. Nu-l aude nimeni, dar lui ii sunt de ajuns.

V-am pacalit. Si ce daca?

Lume. Flori. Aplauze. Coroane. Strangeri de mana. Protocol. Zambete. Stop! Stop! Dati filmul inapoi. De ce zambea presedintele? La Universitate, la Romana si pe unde a mai trecut, au murit oameni in urma cu 28 de ani. Au murit niste copii si tineri care nu aveau nicio vina. Unii impuscati, altii striviti de tancuri sau calcati de camioane. Ce-o fi de zambit aici? Toti, fara exceptie, au murit degeaba. Romania nu s-a schimbat la fata, doar si-a dat cu un pic de fard. Un fard de sub care se iteste, insa, nesimtirea regimurilor de a nu scoate la iveala vinovatii. Un fard sub care se intuieste o lovitura de stat si incep sa cred ca si un asasinat politic. Dar si o indarjire disperata de a nu se scoate adevarul la iveala. Poti sa spui unui popor ca a fost pacalit? Cred ca da, dar numai dupa ce dispar vreo 50 de generatii. Cei de atunci vor fi morti, iar urmasii nu vor mai fi interesati. In schimb, poti sa faci un lucru mult mai bun. O campanie electorala avant la lettre. Cu flori. Cu aplauze. Cu strangeri de mana. Cu bai de multime si cu zambete, caci viii cu viii, iar mortii cu mortii. In fond, e o aniversare. 1 ani si niste luni pana cand va mai lua un mandat de presedinte. Acum, nu comemorare! Acum, campanie electorala!

 

author avatar
Valentin Boeru
1.131 afisari

4 COMENTARII

  1. De ce zambeste guvernatorul numit de adjunctul stapanului coloniei,pai din cauza ca stia de mult de pacaleala din 89,adica dintr-o tara relativ independenta am ajuns o colonie a mai multor stapani,prea multi,ca sa mai putem avea pretentii la o viata decenta.Iar cetatenii ucisi atunci,ei fiind siguri ca isi dau viata pentru libertate,pentru a se justifica lovitura de stat prin care s-a indepartat valul revolutionar de neaveniti din fruntea bucatelor,de atunci pana acum si pe viitor.

  2. Daca gandim in termeni de indivizi, ne intoarcem(sau ramanem) la El Salvador, tatucul natiei, etc…
    In Romania sunt mii de oameni de valoare, dar nu vor ajunge niciodata sus pentru a decide cu privire la interesul general sau national , iar aceasta , pentru ca in Romania nu mai este vorba de oameni luati individual, este vorba de sistem, care este intins de la “o margine a tarii , la alta” , si implantat pana in cel mai mic catun…Oamenii simt greutatea acestei masinarii banditesti insa supravietuirea individuala este esentiala: unii fug din tara , altii nu pot si trebuie sa suporte totul…Iar fiind vorba de sistem ubicuitar , situatia nu mai poate fi redresata decat prin schimbarea radicala si totala a sistemului, care impune cele cateva lucruri care se tot spun de peste 10 ani: punerea in puscarii-NUMAI LEGAL si fara niciun exces de zel- a cel putin 5 mii de indivizi/pentru 10 ani, confiscarea totala a averilor acestora, etc., etc., si Romania va face un salt mult mai specatculos decat Germania, Japonia si S.Korea, la un loc, practic viata romanilor se va schimba radical in bine, din prima luna…Iar acest lucru a devenit imposibil de intreprins din interior, numai interventia institutiilor suprastatale, o mai poate face…

  3. Domnule Valentin , aveți certitudinea că știe care e diferența între aniversare și comemorare … , cu toate eforturile consilierilor … ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger