AcasăNewsActuali si fosti membri in CA-ul SRR, urmariti penal

Actuali si fosti membri in CA-ul SRR, urmariti penal

Perchezitiile si audierile desfasurate in prima parte a zilei de joi au fost urmate de acuzatii formulate la adresa mai multor persoane care fie au facut, fie fac inca parte din Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune.

Concret, procurorii de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1, care fac cercetari in acest caz, au dispus urmarirea penala a nu mai putin de 11 persoane. Pe lista mentionata in comunicatul facut public de Parchet apar numele Mirelei Fugaru (cunoscuta ca textier si compozitor), a lui Andras Istvan Demeter, actuali reprezentanti in cadrul CA al SRR, precum si a Doinei Mosneag, a lui Mihai Voicu si al istoricului Stejarel Olaru, fosti membri ai forului amintit, precum si mentiunea ca pasi similari s-au facut si in cazul a 6 persoane aflate in posturi inalte in cadrul SRR, identitatea acestora nefiind facuta publica. Suspiciunile trecute in dreptul tuturor celor 11 lor sunt de abuz in serviciu si conflict de interese.

Procurorii dau de inteles ca ar fi indicii cum ca, incepand din vara lui 2011 si pana in ianuarie 2014, suspectii ar fi „participat la luarea unor decizii in cadrul sedintelor Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune in urma carora au fost incheiate mai multe contracte de prestarii servicii, in baza carora acestia au obtinut in mod ilegal foloase patrimoniale in cuantum total de aproximativ 400.000 lei”.

106 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vasile Luca a fost dat afara de la Radio Cluj, dupa ce a reclamat la DNA ca protejata UDMR, Debreczeni Hajnal , este angajata ilegal pe un salariu de 9.000 de lei
    In vizor scris de Ioana Oros / 28 Mai 2015 / 5 comentarii / 3685 vizualizari

    Unul dintre veteranii Radio Cluj, Vasile Luca, a fost dat afara, ieri, de conducerea Radiodifuziunii Romane. Luca este cel care a scos la lumina angajarea “pe pile” a lui Debreczeni Hajnal – consiliera de presa al presedintelui UDMR – si a formulat, in urma cu doua luni, o plangere penala la DNA. El a avut curajul sa arate ca protejata UDMR a fost angajata studioului in acte, in mod ilegal, incasand un salaru nesimtit de 9.000 de lei pe luna si fara sa presteze niciun serviciu. Drept consecinta, conducerea Radiodifuziunii Romane a reusit sa “inventeze” un motiv pentru a-l da afara pe Vasile Luca, dupa 25 de ani de munca la postul de radio.
    “Ieri mi s-a desfacut contractul de munca, incalcandu-se legislatia si dreptul la aparare. Motivul invocat a fost acela ca am avut o colaborare cu Agro TV, in conditiile in care Agro TV redifuzeaza materialele mele, iar colaborarea s-a incheiat in urma cu opt luni. Comisia nu poate sanctiona decat abateri avute in ultimele sase luni”, a explicat Vasile Luca, pentru Ziar de Cluj.
    Veteranul Radio Cluj arata ca a avut, pana acum, aprobarea conducerii pentru colaborarea cu Agro TV, insa nu s-a tinut cont de acest fapt.
    “In motivarea comisiei de disciplina se arata ca am fost concediat <> pe care le-am produs in colaborarea mea. Bineinteles ca in uma cu un an jumate, cand aveam aprobarea conducerii, nu produceam grave abateri de imagine, dar dupa ce am facut plangere pentru ca cei de la Bucuresti si de la Cluj au furat bani – pentru ca asta au facut in cazul lui Debreczeni Hajnal – automat s-au trezit ca eu trebuie sa fiu sanctionat”.
    Sanctiunea s-a aplicat treptat: in urma cu doua saptamani a fost penalizat cu 10% din salariu, iar apoi I s-a desfacut contractul de munca.
    Vasile Luca este hotarat sa actioneze in judecata decizia Radiodifuzunii Romane si este convins ca va castiga procesul.
    Comisia de disciplina a fost formata din redactorul- sef adjunct de la Targu Mures, o persoana de la Resurse Umane si un consilier juridic.
    In plangerea penala inaintata Directiei Nationale Anticoruptie in urma cu aproximativ doua luni, Vasile Luca arata ca Debreczeni Hajnalka a „lucrat” ca realizator la Radio Cluj patru luni, dar conform unor informatii neverificate era de mai multi ani platita de SRR cu 9.000 lei lunar. Ea nu a fost vazuta de niciun alt angajat la Radio Cluj, iar plata a fost una mascata.
    Conducerea Radio Cluj si a Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) au fost acuzate in acea plangere de abuz in serviciu, discriminare si deturnare de fonduri. Vasile Luca, angajat de 25 de ani la Radio Cluj, prezenta in plangerea sa documente prin care se aproba prelungirea detasarii lui Debreczeni cu inca trei luni la Radio Cluj, in conditiile in care, spune acesta, acest fapt contravine legii 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune.
    Dupa inregistrarea plangerii la DNA si dupa ce Ziar de Cluj a relatat acest fapt, Debreczeni Hajnalka si-a dat demisia de la Radio Cluj.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger