AcasăNewsActiunile Apple, mai scumpe in Romania ca in SUA

Actiunile Apple, mai scumpe in Romania ca in SUA

La Bursa de la Bucuresti s-au vandut cel mai bine actiunile Coca Cola si Bank of America

Lansate cu mare tam-tam pe bursa de la Bucuresti, actiunile unor firme americane de renume nu au prea rupt gura targului.  Cele sase titluri ale Apple achizitionate in ringul BVB s-au vandut mai scump ca in SUA.

La Bursa de la Bucuresti s-au vandut cel mai bine actiunile Coca Cola si Bank of America

Listarea actiunilor Apple, Visa, Intel, Bank of America si Coca-Cola la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost anuntata cu multa vreme inainte, fiind considerat evenimentul anului pe piata valorilor mobiliare. Tranzactiile cu aceste titluri, programate dupa ora 16.30 a zilei de miercuri, se anuntau animate, dar pana la incheierea actiunii, la ora 18.30, cele mai atractive titluri au fost, in mod surprinzator, cele ale Bank of America si Coca Cola. Spunem surprinzator, deoarece „bataia pestelui” parea sa fie pe Apple. Ei bine, se pare ca „pestele” a „muscat” foarte slab, deoarece s-au vandut doar sase actiuni Apple, mari si late, si acelea in trei tranzactii. Aceasta ar mai fi cum ar mai fi, dar ceea ce a atras atentia a fost pretul. Va reamintim ca, in ultima saptamana, actiunile Apple au scazut vertiginos la bursa din SUA, de la 643 de dolari la 580 de dolari/titlu, iar compania pierde in continuare miliarde bune de dolari din aceasta cauza. In mod curios, cele sase actiuni tranzactionate la Bucuresti s-au vandut cu o suma totala de 12.400 de lei, respectiv cu 2.067 de lei/titlu, in medie, echivalentul a peste 626 de dolari, adica mai scump ca in SUA.

Bank of America, mai atractiva

La  Bursa de Valori Bucuresti s-au tranzactionat miercuri actiuni Apple, Visa, Intel, Bank of America si Coca-Cola in valoare de 96.000 de lei. Cel mai bine s-au vandut actiunile Coca-Cola si Bank of America, ce au consemnat cele mai mari rulaje, de 27.000 de lei, respectiv, 23.000 de lei.

author avatar
Arpad Dobre
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger