AcasăNewsActiunea "Foc de artificii"/Peste 15 tone de articole pirotehnice, confiscate intr-o singura...

Actiunea „Foc de artificii”/Peste 15 tone de articole pirotehnice, confiscate intr-o singura zi

Mare atentie de unde cumparati artificii, pocnitori si  alte dispozitive pirotehnice, in cazul in care intentionati sa le folositi in preajma Sabatorilor, pentru a nu risca sa va stricati buna dispozitie si sa va alegeti cu leziuni sau alte evenimente nedorite.

De altfel, tocmai avand in vedere ca in perioada Sarbatorilor de iarna se folosesc mai mult ca oricand artificiile, petardele, dar si alte materiale pirotehnice periculoase, oamenii legii continua controalele pe care le-au inceput inca de zilele trecute, la nivelul intregii tari, in cadrul actiunii denumite cat se poate de graitor – „Foc de artificii”.

Cele mai recente verificari pe teren – desfasurate in prima zi a saptamanii in curs- au scos la iveala mai multe nereguli la capitolul vanzarii si a contrabandei cu article pirotehnice interzise de lege. Din cate anunta marti IGPR, politistii au constatat peste 200 de infractiuni, pentru care 195 de persoane sunt cercetate „pentru nerespectarea legislatiei privind regimul materiilor explozive si de desfasurare a operatiunilor cu obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice”.

Ca urmare a celor descoperite in urma verificarilor, au fost date 16 amenzi totalizand 11.000 de lei si confiscate 15.3 tone de articole pirotehnice, din categoriile 1, 2 si 3, estimate a valora 152.000 de lei.

sursa foto: Politia Romana

115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger