Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Actiune de proportii a oamenilor legii, intr-un caz cu peste 3 milioane de euro prejudiciul

Actiune de proportii a oamenilor legii, intr-un caz cu peste 3 milioane de euro prejudiciul

Autor:

Un numar semnificativ de politisti – din Capitala si din 12 judete din diferite zone ale tarii – au facut verificari la 37 de adrese, urmand ca apoi, in aceeasi cauza, sa aiba loc si zeci de audieri.

 

masina politie2 Actiune de proportii a oamenilor legii, intr un caz cu peste 3 milioane de euro prejudiciulConcret, s-au facut perchezitii – la sediile unor firme, dar si la locuintele unor suspecti – atat in Bucuresti, cat si in judetele limitrofe- Ilfov si Giurgiu,  Ialomita, precum si in Hunedoara, Bacau, Prahova, Arges, Botosani, Calarasi, Constanta, Teleorman si Tulcea.

Suspiciunile in acest caz sunt de natura economica – evaziune fiscala si spalare a banilor, din cate anunta IGPR, iar dosarul e instrumentat de IPJ Prahova. “Din cercetari au rezultat indicii ca, in perioada 2013 – 2015, persoanele banuite ar fi creat un circuit comercial fictiv in vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat”, anunta politistii, care adauga ca “in fapt, cei in cauza, prin intermediul a 12 societati, care activau in domeniul comertului cu materiale reciclabile, ar fi efectuat operatiuni bancare (retragere de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc in realitate”.

Dupa perchezitii, se are in vedere si o etapa de audieri, motiv pentru care 25 de persoane urmeaza sa ajunga sa discute cu politistii. Conform oamenilor legii, prejudiciul adus statului in cazul de fata ar fi de circa 3, 1 milioane de euro.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!