AcasăNewsActiune de proportii a oamenilor legii, intr-un caz cu peste 3 milioane...

Actiune de proportii a oamenilor legii, intr-un caz cu peste 3 milioane de euro prejudiciul

Un numar semnificativ de politisti – din Capitala si din 12 judete din diferite zone ale tarii – au facut verificari la 37 de adrese, urmand ca apoi, in aceeasi cauza, sa aiba loc si zeci de audieri.

Concret, s-au facut perchezitii – la sediile unor firme, dar si la locuintele unor suspecti – atat in Bucuresti, cat si in judetele limitrofe- Ilfov si Giurgiu,  Ialomita, precum si in Hunedoara, Bacau, Prahova, Arges, Botosani, Calarasi, Constanta, Teleorman si Tulcea.

Suspiciunile in acest caz sunt de natura economica – evaziune fiscala si spalare a banilor, din cate anunta IGPR, iar dosarul e instrumentat de IPJ Prahova. „Din cercetari au rezultat indicii ca, in perioada 2013 – 2015, persoanele banuite ar fi creat un circuit comercial fictiv in vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat”, anunta politistii, care adauga ca „in fapt, cei in cauza, prin intermediul a 12 societati, care activau in domeniul comertului cu materiale reciclabile, ar fi efectuat operatiuni bancare (retragere de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc in realitate”.

Dupa perchezitii, se are in vedere si o etapa de audieri, motiv pentru care 25 de persoane urmeaza sa ajunga sa discute cu politistii. Conform oamenilor legii, prejudiciul adus statului in cazul de fata ar fi de circa 3, 1 milioane de euro.

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger