Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Actiune de amploare a C. Concurentei la 25 de banci, INF-uri si societati de leasing

Actiune de amploare a C. Concurentei la 25 de banci, INF-uri si societati de leasing

Autor:

Au fost inspectii neanuntate pe care reprezentantii Consiliului Concurentei le-au facut la sediile a 25 banci, Institutii Financiare NonBancare (IFN), societati de leasing, asociatii profesionale si patronale din domeniul serviciilor financiare.

 

chiritoiuu 350x233 Actiune de amploare a C. Concurentei la 25 de banci, INF uri si societati de leasingIn legatura cu aceasta actiune de proportii, dinspre institutia condusa de catre Bogdan Chiritoiu s-a anuntat, luni, ca au fost inspectii facute in cadrul a doua investigatii declansate de Autoritatea de concurenta pe piata serviciilor de leasing operational si pe piata de leasing financiar si creditului de consum din Romania.

“S-au efectuat inspectii simultane la Bancpost SA, Unicredit Bank SA, Raiffeisen Bank SA, Banca Comerciala Romana SA, BCR Leasing IFN SA, BRD Sogelease IFN SA, Raiffeisen Leasing IFN SA, Unicredit Leasing Corporation IFN SA, Viva Credit IFN SA, ALD Automotive S.R.L., Arval Service Lease Romania S.R.L., Autotechnica Fleet Services S.R.L., BCR Fleet Management S.R.L., BT Operational Leasing S.A., Leaseplan Romania S.R.L., Porsche Mobility S.R.L., Unicredit Leasing Fleet Management S.R.L., Finmedia S.R.L., Asociatia Societatilor De Leasing Operational (ASLO), Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR), Asociatia Societatilor Financiare din Romania (ALB), Federatia Patronatelor Serviciilor Financiare din Romania, Patronatul Leasingului si al Creditului din Romania si Patronatul Creditului IFN”, transmit oficialii Consiliului Concurentei, intr-un comunicat.

Una dintre investigatii vizeaza posibile schimburi de informatii sensibile din punct de vedere comercial intre companii concurente pe piata leasingului financiar si a creditului de consum, iar cealalta “o posibila coordonare a politicilor comerciale prin fixarea pretului si/sau o impartire de piata realizata printr-un schimb de informatii sensibile intre companii concurente active pe piata leasingului operational si a serviciilor conexe acestora din Romania”.

Inspectiile inoopinate au vizat obtinerea de informatii si documente utile lamuririi acestor banuieli. Insa pana sa faca aceste inspectii inopinate, Reprezentantii Consiliului au obtinut autorizari de la instanta – mai precis de la Curtea de Apel Bucuresti.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!