AcasăNewsActele necesare pentru obtinerea unei autorizatii de terasa sezoniera

Actele necesare pentru obtinerea unei autorizatii de terasa sezoniera

Pe arterele secundare ale sectorului 2 pot fi instalate terase sezoniere „prevazute” cu umbrelute mobile, unde bucurestenii pot servi bauturi racoritoare pe perioada verii. Primaria Sectorului 2 primeste, in aceasta perioada, de la agentii economici care au ca obiect de activitate alimentatia publica, cereri pentru obtinerea avizelor de ocupare temporara a domeniului public de catre terasele sezoniere amplasate pe trotuare.

Pana in prezent au fost eliberate 55 de asemenea avize. Pentru un comert civilizat, patronii trebuie sa respecte conditiile impuse de HCLS2 nr. 34/1997 privind intretinerea, curatenia si infrumusetarea spatiilor ce le detin, a imprejmuirilor, cailor de acces, trotuarelor si spatiilor verzi aferente, fara a executa lucrari definitive pe suprafata ocupata de terasa, programul de functionare fiind doar intre orele 10.00-23.00 si sa nu afecteze circulatia pietonala.Persoanele interesate sa obtina asemenea avize de amplasament, se pot adresa Centrului de Relatii cu Publicul din cadrul Primariei Sectorului 2 (strada Chiristigiilor nr. 11-13), Ghiseul nr. 9 sau 10; programul de lucru cu publicul: luni si miercuri – intre orele 8.30-14.00, joi-13.30-18.30.

Actele necesare obtinerii acestor autorizatii sint: act de detinere a spatiului in care isi desfasoara activitatea solicitantul, actele societatii, planuri cadastrale scara 1:2000, 1:500 si 1:200, unde se va marca suprafata ocupata fara stinjenirea circulatiei pietonale, cu precizarea ca nu se va amplasa aparatura audio-video, aviz de la Directia de Sanatate Publica, asigurare de grup sanitar, contract salubrizare, plata taxei de ocupare temporara a domeniului public in valoare de maxim 1,00 RON/m patrat/zi calculata la Directia de Taxe si Impozite.

Primaria Sectorului 2 amenajeaza un nou parc in Bucuresti

Zestrea verde a Capitalei se imbogateste printr-un nou parc realizat in aceste zile de Primaria sectorului 2 care a ales un teren viran de circa 1800 m .p. linga Piata Obor pe care le-a transformat peste noapte intr-un punct ce va fi de atractie maxima pentru bucuresteni.

Curatat de gunoaie si de aurolacii care dormeau acolo, terenul a devenit o zona ideala pentru amenajarea unui parc modern in centrul Bucurestiului care va fi arhiplin in zilele toride care se preconizeaza in perioada urmatoare.

Pentru confortul locuitorilor, edilul sectorului 2 a infiintat 150 m .p. de alei, a montat 21 de banci ergonomice si cosuri de gunoi, iar lucrarile continua si in aceste zile.

In vederea asigurarii confortului vizitatorilor, vor fi plantati 15 arbori aflati la maturitate, 50 de arbusti decorativi si peste 70 de m.p. de flori din diverse sortimente, atit perene, cit si anuale care vor face deliciul privitorilor de toate virstele si vor asigura o atmosfera placuta umbra in zilele caniculare.

author avatar
Simona Sofian
3.811 afisari

1 COMENTARIU

  1. Felicitari, mai aflam si noi niste informatii importante. Sa speram- ca daca ajung cu actele la primarie- nu sant plimbat pana trece vara. Cu toate ca totul este posibil

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger