AcasăNewsAccidentul din Apuseni. Raport: Avionul nu a avut anomalii tehnice la motoare

Accidentul din Apuseni. Raport: Avionul nu a avut anomalii tehnice la motoare

Reprezentantii Comisiei de investigatie privind siguranta aviatiei civile (CIAS) au dat publicitatii, luni, o declaratie provizorie cu privire la investigatia declansata dupa producerea accidentului aviatic din Apuseni, in urma caruia au pierit pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion.

Cu o zi inainte de implinirea unui an de la tragedia aviatica, CIAS a facut publica declaratia in cauza, precizand ca „investigatia privind siguranta este in curs de finalizare”.

Reprezentantii Comisiei mentioneaza ca, pana la emiterea comunicatului provizoriu -ce precede  intocmirea Raportului Final cu privire la accidentul aviatic din 20 ianuarie 2014, de pe raza judetului Alba – pasii urmati in aceasta investigatie, printre ei examinarea epavei si a locului accidentului, precum si analizarea datelor inregistrate pe GPS-ul gasit la bordul aparatului de zbor, dar si a conditiilor meteo in care s-a desfasurat zborul.

Una dintre concluziile anuntate in acest raport preliminar este aceea ca, din ceea ce rezulta din analiza facuta, avionul nu a avut probleme la motoare, in momentul producerii tragediei.  „Comisia (n.r) A analizat starea de functionare a motoarelor la momentul producerii accidentului, prin intermediul reprezentantului acreditat al NTSB, in laboratorul producatorului, respectiv Lycoming Engines din SUA. In raportul intocmit, producatorul motoarelor a mentionat ca nu a detectat anomalii tehnice care sa indice afectarea puterii motoarelor in conditiile de testare„, se arata in documentul dat publicitatii de catre reprezentantii CIAS.

Datele privind accidentul in care si-au gasit sfarsitul pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion vin cu doar o zi inainte de implinirea unui an de la tragedia aviatica din Apuseni. Alti cinci oameni aflati la bord- copilotul, dar si trei medici din Bucuresti si unul de la spitalul din Beius- au scapat cu viata in urma prabusirii avionului de tip BN-2A-27 Islander, intr-o zona montana inalta din Apuseni.

sursa foto: voceatransilvaniei.ro

162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger