AcasăNewsAccidentul aviatic din Apuseni: Familia studentei Aurelia Ion se gandeste sa dea...

Accidentul aviatic din Apuseni: Familia studentei Aurelia Ion se gandeste sa dea statul in judecata

In cazul in care, odata finalizata, ancheta procurorilor nu va stabili cine se face vinovat de producerea tragediei aviatice din Muntii Apuseni, din 20 ianuarie, familia Aureliei, tanara studenta la Medicina care a pierit in urma accidentului cumplit, ia in calcul varianta de a actiona statul roman in instanta.

Aurelia Ion

Rudele Aurei nu au liniste. Au pierdut-o pe tanara fata pasionata de medicina si de tot ceea ce insemna salvarea semenilor aflati in suferinta. Iar acum vor sa se faca dreptate. Si asteapta cu sufletul la gura raportul anchetei care sa faca lumina in cazul accidentului aviatic din Apuseni. Iar in cazul in care aceasta ancheta nu va lamuri lucrurile cu privire la ce s-a intamplat in acea zi tragica, se gandesc sa ia masuri legale. Cea care a facut aceste precizari este chiar sora Aureliei Ion, Aura, cum ii spuneau apropiatii. Mariana Ciuca a dezvaluit, intr-un interviu acordat Gandul Live, ca familia fetei ar vrea sa stie exact cine e responsabil pentru nenorocirea in urma careia atat sora sa, cat si pilotul Adrian Iovan, au pierit. „Ne rezervam dreptul la o interventie civila si il vom folosi in cazul in care vom considera ca rezultatul anchetei nu este satisfacator”, a sustinut Ciuca.

(foto: captura KanalD)

Sora mai mare a studentei care urcase in avionul care a aterizat fortat in Apuseni, in urma cu 11 zile, plecase alaturi de o echipa de medici pentru a asista la o operatie de prelevare de organe, la Oradea, a explicat ca familia ei asteapta mai mult decat demisii, dupa aceasta ancheta.  „Nu vrem demisii, ci condamnari, identificarea institutiilor vinovate”, a adaugat Mariana Ciuca.

Sora Aureliei Ion a adaugat ca parintii ei au aflat despre sfarsitul tragic al studentei de la televizor, si ca abia dupa mai multe multe ore de la producerea tragediei, la usa locuintei familiei Ion au venit reprezentanti ai Politiei, care au vorbit cu mama si tatal Aurei. Asa cum era de asteptat, in tot acest timp, rudele s-au agatat cu disperare de speranta ca fata este in viata.

Din nefericire, Aurelia Ion a murit dupa ce avionul tip BN 2, in care se afla impreuna cu alte sase persoane, a aterizat fortat intr-o zona impadurita din Apuseni. Salvatorii au ajuns la victime dupa mai multe ore de la producerea accidentului. A fost prea tarziu si pentru ca pilotul Adrian Iovan sa mai fie salvat. Copilotul si alti patru medici- Radu Zamfir, Sorin Ianceu, Valentin Calu si Catalin Pivniceru, raniti in urma nenorocirii, au fost dusi la spital, la Cluj. In timp ce doctorul Radu Zamfir s-a externat, la cerere, in ziua urmatoare internarii, in prezent reluandu-si activitatea la Fundeni, colegii sai de breasla sunt in continuare in grija medicilor clujeni. La fel si copilotul Razvan Petrescu, cel mai grav ranit, si care, pana la aceasta ora, a fost operat de trei ori.

845 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger