AcasăNewsAccidentul aviatic de la CLUJ: Cele mai recente informatii despre starea ranitilor!

Accidentul aviatic de la CLUJ: Cele mai recente informatii despre starea ranitilor!

Medicii clujeni, care au in grija cele cinci persoane care au avut de suferit in urma cumplitului accident aviatic, au anuntat, marti dimineata, intr-o conferinta de presa, ca ranitii sunt constienti si ca specialistii le monitorizeaza in permanenta evolutia starii de sanatate.

Doctorii de la Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj fac tot ce le sta in putinta pentru a-si ajuta colegii de breasla, medici la trei spitale din Bucuresti si Oradea, precum si pe copilotul aparatului de zborul care a aterizat fortat in munti, luni dupa-amiaza. Este vorba de cinci „victime de sex masculin, cu varstele cuprinse între 23 si 46 de ani, avand diverse traumatisme, printre care traumatisme toracice, traumatisme ale membrelor si de bazin”, dupa cum a precizat Adela Golea, sef UPU-SMURD, citata de citynews.ro.

Ranitii au primit ingrijiri de urgenta si unii dintre ei au fost supusi unor interventii chirurgicale de urgenta, pentru ca medicii sa le rezolve fracturile deschise. Cristina Ghervan, director al unitatii medicale amintite, a precizat ca ranitii sunt constienti si sunt monitorizati in permanenta de catre personalul specializat.

Din nefericire, pentru pilotul Adrian Iovan, dar si pentru o tanara, medic rezident la un spital din Capitala, salvatorii au ajuns prea tarziu. Doctorii au fost nevoiti sa constatate decesul celor doi. De altfel, operatiunea de salvare a fost una extrem de dificila, ingreunatat si de conditiile meteo vitrege. Jandarmii au fost ajutati de salvamontisti, de padurari, dar si de locanici, pentru a ajunge la epava avionului si a ajuta victimele.

Citeste si:

 

512 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger