AcasăNewsAccident rutier in Ungaria: Trei romani printre cele 22 de victime

Accident rutier in Ungaria: Trei romani printre cele 22 de victime

Un autocar inmatriculat in Romania a fost implicat, vineri seara, intr-un accident rutier in Ungaria, pe autostrada M6, in judetul Baranya. Ministerul de Externe spune ca printre cele 22 de victime se afla si trei romani, doi adulti si un minor.

Starea cetatenilor romani raniti in accidentul de autocar din Ungaria este stabila, iar doi dintre ei vor fi externati in cursul zilei de sambata.

„Starea de sanatate a cetatenilor romani raniti in accident este stabila. Cetateanul roman si minorul roman aflati pentru ingrijiri medicale la spitalul din Pecs vor fi externati in cursul zilei de astazi. Astfel, din cele 22 de persoane ranite in urma producerii accidentului si transportate la spital pentru ingrijiri medicale, trei persoane au cetatenia romana, doi adulti si un minor, cei doi soferi ai autocarului si, respectiv, fiul minor al unuia dintre acestia. Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada de la Budapesta si Consulatul General de la Szeged, a trimis imediat doua echipe consulare in teren pentru a acorda asistenta cetatenilor victime ale accidentului. Acestia s-au deplasat la spitalele din orasele Pecs si Mohacs unde au fost spitalizate persoanele ranite, inclusiv cei trei cetateni romani”, se arata intr-un cominicat MAE.

Accidentul a avut loc vineri noapte, cand autocarul, care efectua o cursa speciala, a lovit un parapet si a cazut intr-un canal adanc de 10 metri de pe marginea drumului, rasturnandu-se pe o parte. La bordul autovehiculului se aflau 29 de persoane, atat adulti, cat si copii. Trei persoane au fost ranite grav, iar 19 au rani usoare. Toti ranitii au fost spitalizati.

author avatar
Andra Nesu
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger