AcasăNewsAccident grav la centrala FUKUSHIMA: Ce au patit mai multi muncitori!

Accident grav la centrala FUKUSHIMA: Ce au patit mai multi muncitori!

Un incident care ar fi putut avea urmari mult mai grave a avut loc miercuri dimineata la centrala nucleara de la Fukushima. Sase oameni care lucrau in interior au fost stropiti cu apa radioactiva.

Situatia a scapat de sub control dupa ce unul dintre muncitori a indepartat supapa unui dispozitiv de tratare a apei, moment in care celelalte persoane aflate in jur au fost stropite cu lichid contaminat. Pentru moment nu se cunosc exact informatii cu privire la starea celor sase, dar se stie ca acestia purtau echipament special, riscul de expunere la radiatii fiind astfel redus. Conform BBC, incidentul a fost confirmat de catre reprezentantii centralei nucleare, iar situatia urmeaza sa fie supusa unei anchete interne.

De altfel, acesta nu este singura problema de care s-au lovit, in ultima perioada, mai-marii centralei japoneze, despre care se stie ca a fost serios afectata de cutremurul major care a zguduit statul nipon, in urma cu doi ani, in martie. Seismul a fost urmat de tsunami, pierderile de vieti umane, dar si pagubele materiale fiind imense.

157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger