AcasăNewsAccident foarte grav pe Autostrada Soarelui: 3 morti si peste 50 de...

Accident foarte grav pe Autostrada Soarelui: 3 morti si peste 50 de raniti

Zeci de ambulante, dar si masini ale politiei si pompierilor si echipaje de descarcerare au intervenit de urgenta, pe Autostrada Soarelui (A2), in zona in care a avut loc un accident de proportii.

UPDATE 2: Din pacate, in ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale de a o salva, una dintre femeile ranite in urma accidentului – o pacienta care fusese internata la Floreasca, la Terapie Intensiva – a pierit, in cursul serii de sambata.

UPDATE: Sase dintre cele 11 persoane care au fost transportate la Urgenta-Floreasca au ramas in grija doctorilor de la aceasta unitate medicala. „Pana in acest moment au fost internate 6, dintre care doua sunt in stare mai grava, o pacienta la Terapie Intensiva, un pacient in sala de operatie”, a precizat un medic de la Floreasca. Cadrul medical a explicat ca restul persoanelor sunt internate la sectiile de Chirurgie sau, respectiv, Ortopedie.

––

Nu mai putin de 29 de autovehicule, majoritatea autoturisme, dar si doua microbuze, au fost implicate in coliziunea in lant, produsa la kilometrul 67 al Autostrazii Soarelui, pe sensul catre Constanta, si soldata cu un numar mare de victime -60.

Pana la ora 13, toti ranitii au ajuns la 6 spitale din Capitala, la Floreasca, dar si la Bagdasar Arseni si la Pantelimon. De asemenea, se pare ca sunt si doi copii raniti, care au ajuns la un spital din Bucuresti.  cifrele anuntate de reprezentantii ISU indica faptul ca 13 victime au fost transportate la Spitalul Bagdasar, 11 la Floreasca, 5 la „Sf. Pantelimon”, 5 la Spitalul Universitar, 4 la „Elias”, si 3 la „Sf. Ioan”.

Din cate au transmis reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, 60 de persoane au cazut victime acestui accident, dintre ele trei pierzandu-si viata, 41 fiind transportate la diferite unitati medicale. Alte 16 au refuzat sa mearga la spital. Initial, cele mai multe victime au fost directionate la spitalul din Lehliu.La fata locului au intervenit peste 90 de ofiteri si subofiteri, dar si 9 medici si peste 20 de asistenti medicali, inclusiv reprezentanti ai ISU Ialomita si reprezentanti ai SMURD.

Ar mai fi de spus ca accidentul ca a avut loc in jurul orei 9.30 si ca interventia la fata locului a fost una de durata, rastimp in care circulatia a fost deviata pe DN 3A.

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situatii de Urgenta

author avatar
Cristina Stefan
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger