Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Aberatia zilei: cum si-o trage statul singur la gioale

Aberatia zilei: cum si-o trage statul singur la gioale

Autor:

Un proiect de lege menit sa pedepseasca actionarii societatilor in insolventa din mediul privat, desi procedura este cat se poate de legala si de civilizata, spune ca administratorii si actionarii societatilor in insolventa le va fi interzis sa infiinteze o alta firma pana la finalizarea procedurilor legate de compania insolventa. Serios? Si cu firmele in insolveta care au printre actionari statul sau primariile sau agentiile cum facem?

 

radetinsolventa 720x433 Aberatia zilei: cum si o trage statul singur la gioale

RADET este in insolventa. Iar actionarul numit statul roman nu va avea voie sa mai incropeasca vreo alta firma. Nici de taiat frunze la caini…

Stupidul proiect poate afecta zeci de mii de actionari, pentru ca numarul total al companiilor din Romania intrate in procedura de insolventa a crescut, anul trecut, cu aproximativ 9% fata de 2016. Dar, ce sa vezi, un astfel de actionar, cu firme in insolventa, este insa si statul. Spre exemplu, exista in insolventa companii uriase precum RADET, Electrocentrale Bucuresti, CET Govora unde statul este actionar. Deci, conform proiectului si statul va trebui sa iasa de pe teren ani de zile, privind din afara cum se fac afacerile. Stiti vorba aia, e bine sa ai o tesla, treaba este sa nu-ti faci rau cu ea… Vorbim despre ani de stat pe bara pentru ca, desi in Programul de guvernare era prevazuta modificarea legislatiei insolventei (pana la 1 noiembrie 2017), astfel incat o firma sa nu poata ramane in faliment mai mult de 2 ani, povestea nu s-a pus, inca, in aplicare. ”Desi au trecut multi ani de la adoptarea normelor care reglementeaza raspunderea membrilor organelor de conducere care au contribuit la ajungerea debitorului in stare de insolventa, acestea sunt departe de a fi fara repros, practica judiciara in materie fiind neunitara. In consecinta, o «primenire» a cadrului legislativ se impunea, dar interventiile au fost timide, neavand efectul scontat”, arata autorii proiectului. Asa primenire numai in bantustane probabil ca se mai intampla. Stiti, unde nu-i cap, vai de… statul roman.


1 Comentariu la Aberatia zilei: cum si-o trage statul singur la gioale

  1. cobe

    Ce ne manipuleaza asa zisa banca nationala a coloniei,cica a depus la banca marii britanii 61,24 tone de aur pentru ca numai acolo este certificacat si poate fi tranzactionat imediat,la nevoie,ca la noi acasa nu este certificat,sau a luat drumul celorlalte zeci de tone de aur trimise cadou la moscova,in primul razboi mondial,stiind,banuind ca le vom primi la ziua de apoi.Motivatia este ca si alte tari au aurul din bancile nationale depus acolo,iar la o adica se poate crede ca poate fi blocat acolo,se prea poate,iar inapoierea se va face cand se va putea.Nu incasam nimic pentru depozitarea aurului in anglia,poate incaseaza unii de la bnr si se fac ca ploua-se va face mult pateu si avem pe paine,ce smecheri dar stiu sa ne duca spre manipulare.Acest aur nu cred ca il vom mai vedea decat in poze.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!