AcasăNewsA scazut numarul persoanelor muscate de caini fara stapan

A scazut numarul persoanelor muscate de caini fara stapan

Razvan Bancescu, coordonatorul de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, sustine ca numarul persoanelor muscate de caini fara stapan, in Bucuresti, a scazut cu 84%.

Bancescu spune ca, in iulie 2014, doar 132 de bucuresteni au fost muscati de caini fara stapan. In schimb, in iulie 2013, 849 de bucuresteni cadeau victime maidanezilor.

Reusita este cu atat mai mare daca ne gandim si ca numarul bucurestenilor muscati de maidanezi e mai mic decat numarul celor muscati de caini cu stapan. Peste 200 de bucuresteni au fost muscati, in iulie 2014, de caini care au stapan.

Seful ASPA spune ca, in Bucuresti, mai sunt doar aproximativ 20.000 de caini fara stapan, anul trecut numarul acestora depasind cifra de 54.000. „Circa 34.000 de caini fara stapan am reusit sa capturam intr-un an. 16.000 dintre acestia au fost eutanasiati, pentru ca erau batrani si/sau grav bolnavi. Alti 16.000 au fost adoptati, iar circa 2.000 se afla in adaposturile Primariei Capitalei”, a declarat seful ASPA.

Razvan Bancescu se lauda si ca termenul de solutionare a sesizarilor primite de la bucuresteni a fost redus cu 80%. „Daca in urma cu un an interveneam in 45 de zile, acum echipajele ASPA intervin in maximum cinci zile de la primirea sesizarii”, a spus seful ASPA.

author avatar
Cristi Ionita
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger