AcasăNewsA furat diamante si bijuterii in valoare de 100 de milioane de...

A furat diamante si bijuterii in valoare de 100 de milioane de euro, dar a facut o greseala

Exista trei categorii de hoti: cei norocosi, care nu sunt prinsi niciodata, cei ghinionisti, care sunt prinsi, si cei cu adevarat ghinionisti, care dau lovitura vietii lor, dar sunt prinsi dintr-o prostie.

La fel i s-a intamplat si lui Leonardo Notarbartolo, care a fost arestat in februarie 2003. Barbatul de 61 de ani a fost arestat de oamenii legii dupa ce acestia au descoperit ca purta un inel, care fusese declarat furat.

Notarbartolo a fost acuzat impreuna cu mai multi complici. Se pare ca a reusit sa patrunda in Antwerp Diamond Center, de unde a furat diamante, aur si bijuterii in valoare de o suta de milioane de euro.

Interesant este faptul cum au reusit hotii sa sparga seiful care parea imposibil de jefuit. Avea zece sisteme de siguranta. Printre ele se gasea un senzor de caldura cu infrarosu, un scut magnetic, un radar Doppler, un sezor seismic si o incuietoare cu 100 de milioane de combinatii. Potrivit sport.ro, jaful bijuteriilor si diamantelor a fost supranumit „jaful secolului”. Pentru ca obiectele furate nu au fost gasite niciodata, politistii nici nu au reusit sa-si dea seama cum au procedat hotii. Chiar si asa, Notarbartolo a fost condamnat la zece ani de inchisoare.

author avatar
Andra Nesu
469 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger