AcasăNewsA retras milioane de dolari din banca doar ca sa se uite...

A retras milioane de dolari din banca doar ca sa se uite la ei

Desi este considerat cel mai bogat om din Africa, miliardarul nigerian Aliko Dangote a declarat nonsalant ca a retras in trecut 10 milioane de dolari de la o banca pentru a se uita la suma respectiva – probabil ca sa se convinga ca intr-adevar este avut si ca banii sunt reali.

Au si bogatasii scapari de memorie

“Cand esti tanar, primul milion este important, dar apoi numerele nu mai inseamna prea mult. Intr-o zi, am scos 10 milioane din cont, am pus banii in portbagajul masinii mele si i-am dus acasa, in camera mea. M-am uitat la ei si m-am gandit: ‘Acum cred ca am bani’, iar a doua zi i-am dus inapoi la banca”, a marturisit Dangote la un forum organizat in Coasta de Fildes. Omul de afaceri, care detine mai multe companii, fiind implicat intre altele in domeniul materialelor de construcţii (ciment), alimentar si telecomunicatii, spune ca sectoarele cu cel mai mare potenţial in viitorul Africii sunt tehnologiile noi si agricultura si  ii sfatuieste pe tinerii antreprenori sa nu se lase purtaţi de val dupa primul succes. Totodata, magnatul nigerian a acuzat birocraţia vamala si administrativa ce impiedica dezvoltarea afacerilor pe intregul continent African. In urma cu un an, Aliko Dangote a declarat ca vrea sa investeasca intre 20 si 50 de miliarde de dolari in Statele Unite si Europa in industria petrochimica si energie regenerabila, iar din 2020 60 la suta din investiţiile viitoare vor fi in afara Africii. Potrivit Bloomberg , averea lui Dangote se ridica la 12,5 miliarde de dolari.

author avatar
Andrei Coman
390 afisari

2 COMENTARII

  1. Nenea Dagote dai si matale iti lasi 12 milioane scoti 12 miliarde si imparti cate 50 de dolari in toata Africa sa vezi sentiment. Un etiopian sau un somalez traieste cateva luni cu banii aia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger