AcasăNewsA-nceput de ieri sa cada, cate-un satelit chinez, deodata!

A-nceput de ieri sa cada, cate-un satelit chinez, deodata!

Statia Spatiala Chineza s-a prabusit pe Pamant, dupa un an si mai bine de incertitudini. Niciun pericol asupra omenirii, da asigurari Beijingul. Doar vreo 800 de kilograme de fier care cad din cer, riposteaza Washingtonul.

Tiangong-1, prima statie spatiala lansata pe orbita de China in 2011, a reintrat in atmosfera luni dimineata (08.16 ora Chinei), deasupra Pacificului de Sud, undeva nu foarte departe de Tahiti, au informat surse din Statele Unite ale Americii. Din 2016, chinezii pierdusera contactul cu ea, statia nemaiputand fi controlata. Totusi, specialistii presedintelui Xi Jinping au dat asigurari ca modulul lung de 10 metri si aand o greutate de aproximativ opt tone nu va provoca daune; mai mult, chinezii au vazut partea buna a lucrurilor, dezintegrarea in atmosfera oferind un spectacol nemaivazut vreodata, asemanator cu o ploaie de meteoriti.

Intr-adevar, 90% din Tiangong-1 a ars in atmosfera, insa cele zece procente care au ajuns pe Pamant tot cantaresc vreo 800 de kilograme. Agentia Spatiala Europeana (ESA) a explicat ca vremea mai calma din spatiul cosmic a determinat incetinirea cu care au coboratpe Terra fragmentele Statiei Spatiale Chineze dezafectate, deoarece fluxul de particule solare nu a crescut densitatea atmosferei superioare, asa cum era de asteptat.

author avatar
Cristina Elvira
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger