AcasăNewsA murit Sergiu Nicolaescu - VIDEO

A murit Sergiu Nicolaescu – VIDEO

(foto: cinemagia.ro)

Cunoscutul regizor si actor Sergiu Nicolaescu a murit joi dimineata, la Spitalul Elias din Bucuresti, unde fusese internat in urma cu doar cateva zile. Nicolaescu avea 82 de ani.

Vezi testamentul lasat de Sergiu Nicolaescu reporterilor „NATIONAL”!

(foto: cinemagia.ro)

Legendarul comisar Moldovan s-a stins din viata. In urma lui Sergiu Nicolaescu raman zecile de filme pe care le-a regizat si in care a jucat, si cunoscuta replica: „Un fleac, m-au ciuruit!”.

 

Ajuns in grija medicilor dupa ce starea sa de sanatate s-a deteriorat, Nicolaescu a fost operat laparoscopic de peritonita, pe 28 decembrie. Inainte sa fie internat la Spitalul de Urgenta Elias din Capitala, Nicolaescu cazuse in curte si isi fisurase cateva coaste.

[youtube]4PRNSnvJerE[/youtube]

Despre regizorul si actorul cu zeci de filme la activ se poate spune ca si-a simtit sfarsitul aproape. La mijlocul lunii decembrie,  fostul senator Sergiu Nicolaescu, adresandu-se colegilor din legislativ, si-a luat la revedere prin intermediul unui mesaj emotionant. „Vreau sa va multumesc pentru acesti patru ani minunati pe care i-am petrecut impreuna (…). Mai am putini ani de trait si mi-am dorit sa-i termin in profesia mea, pentru acest lucru nu am participat la alegeri. Vreau sa va spun un sincer «La revedere!» si (…) in acelasi timp «La multi ani!» si Sarbatori fericite”, a spus Nicolaescu.

[youtube]niN8eCY3muU[/youtube]

Dintre zecile de filme regizate de Sergiu Nicolaescu amintim cateva: „Dacii”, „Mihai Viteazul”, „Cu mainile curate”, „Razbunarea”, „Atunci i-am condamnat pe toti la moarte”, „Nemuritorii”, „Ultimul cartus”, „Osanda”, „Revansa”, „Nea Marin miliardar”, „Ciuleandra”, „Mircea”, „Punctul zero”, „Triunghiul mortii”, „Orient Express” sau „Poker”.

[youtube]qyQpDGqgGRM[/youtube]

Nicolaescu a scris numeroase scenarii, dar a si jucat in filme. In memoria milioanelor de spectatori care i-au vazut peliculele vom ramane vii, cu siguranta, roluri precum: soldatul Marcus, din „Dacii”, Selim Pasa, din „Mihai Viteazul”, comisarul Miclovan, din productia „Cu mainile curate”, comisarul Moldovan, din „Ultimul cartus”, „Un comisar acuza”, „Revansa” si „Supravietuitorul” sau capitanul Andrei, din „Nemuritorii”.

Dacii

[youtube]4LXyfnGb8_I[/youtube]

Nea Marin miliardar

[youtube]BDe0xa2x0LE[/youtube]

Cu mainile curate

[youtube]egg5_OfVI5Q[/youtube]

Ciuleandra

[youtube]UMBZYuy6908[/youtube]

Dumnezeu sa-l odihneasca!

author avatar
Cristina Stefan
1.278 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger