AcasăNewsA murit scriitorul Romulus Rusan, sotul poetei Ana Blandiana

A murit scriitorul Romulus Rusan, sotul poetei Ana Blandiana

Ana Blandiana si Romulus Rusan, impreuna la un eveniment cultural

O grea pierdere pentru lumea literara autohtona, dar si pentru cei care l-au apreciat pe omul Romulus Rusan, scriitor despre care multi stiu ca a fondat, alaturi de sotia sa, poeta Ana Blandiana, Memorialul de la Sighet.

Ana Blandiana si Romulus Rusan, impreuna la un eveniment cultural

De altfel, vestea trista, care s-a raspandit cu repeziciune in jurul pranzului, si-a gasit o grea si emotionanta confirmare chiar din directia celei care, vreme de aproape 56 de ani, i-a fost sotie scriitorului plecat dintre cei vii la venerabila varsta de 81 de ani.

„Nu credeam sa invat

sa anunt vreodata

moartea sotului meu

ROMULUS RUSAN

(1935-2016)

omul pe care l-am iubit

mai mult de o jumatate de secol

si fara dragostea caruia cu siguranta nu as fi supravietuit

Ana Blandiana”, suna mesajul transmis de catre cunoscutul om de litere pe contul personal de Facebook, pe care il redam in forma exacta a postarii.

De-a lungul anilor, Romulus Rusan a semnat mai multe carti, dintre care, foarte probabil, cea mai cunoscuta este „America ogarului cenusiu”. Insa dupa Revolutie, s-a dedicat in mare masura proiectului Memorialului Victimelor Comunismului si al Rezistentei, cunoscut drept Memorialul de la Sighet, alaturi de sotia sa.

„Este prea grea durerea despartirii, ca sa poata fi exprimata in cuvinte. Va ramane mereu colegul nostru, ii vom urma sfaturile si vom continua alaturi de Ana Blandiana proiectele gandite de el. DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!”, au tinut sa transmita „toti colegii din Fundatia Academia Civica – Memorialul Sighet”, tot prin intermediul retelei de socializare amintite.

sursa foto: Facebook/Memorialului Victimelor Comunismului si al Rezistentei

author avatar
Cristina Stefan
811 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger