AcasăNewsA murit legendarul Sir Richard Attenborough

A murit legendarul Sir Richard Attenborough

Lumea filmului a suferit, duminica, o noua lovitura, legendarul Sir Richard Attenborough incetand din viata la 90 de ani.

Nascut la Cambridge, Richard Attenborough si-a dedicat intreaga viata filmului si teatrului, despre el stiindu-se ca si-a dorit sa devina actor inca de la varsta de patru ani.

Absolvent al Academiei Roiale de Arta Dramatica, Richard Attenborough a debutat in teatru si in film in acelasi an, 1942.
A castigat doua Premii Oscar cu acelasi film, Gandhi (1983), pentru cea mai buna pelicula si cel mai bun regizor. Si-a trecut in cont peste 30 de premii internationale si alte 16 nominalizari, printre care trei Globuri de Aur si patru Premii BAFTA.

Richard Attenborough a suferit un atac de cord in 2008, iar de atunci a ramas intr-un carucior cu rotile. Sanatatea sa s-a subrezit in timp, iar duminica actorul a incetat din viata, cu numai cinci zile inainte sa implineasca 91 de ani. Decesul lui Richard Attenborough a fost anuntat de fratele sau mai mic, David Attenborough, documentarist cu trei Premii BAFTA si doua nominalizari la Premiile Emmy.

author avatar
Cristi Ionita
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger