AcasăNewsA murit Karl Lagerfeld, „l’uomo universale”

A murit Karl Lagerfeld, „l’uomo universale”

In ultimele saptamani, starea de sanatate a lui Lagerfeld era una mai mult de ingrijoratoare, ultima sa aparitie in public afisand oboseala dar si degradare. Ca dovada ca nici la Saptamana Modei de la Paris nu a aparut la prezentarea colectiei haute couture Chanel, casa de moda al carei director de creatie era. Luni a fost internat de urgenta in Spitalul American, din Paris Neuilly-Sur Seine. Iar ieri vestea decesului sau a lovit lumea modei. Deocamdata, nu au fost confirmate cauzele decesului sau si nici daca suferea de o boala concreta.

Intreaga sa viata a fost implicat in mai mult de un singur proiect. Ca dovada, era fashion designer, fotograf, publisher, creator de costume de teatru, regizor de film, ilustrator. Un foarte fin observator, s-a lasat mereu  impregnat de spiritul lumii in care a trait, transformandu-l in trend, fie pe catwalk sau pe hartia fotografica. Nascut la 10 septembrie 1933 in Hamburg, Germania, Karl Otto Lagerfeld a devenit un nume emblematic in lumea modei.

Si-a inceput cariera in 1954 sub indrumarea lui Pierre  Balmain pe care l-a impresionat castigand un prestigios concurs pentru tineri designeri. Trei ani mai tarziu, se muta la Maison Jean Patou unde a creat o serie de colectii care nu lasau pe nimeni indiferent. A devenit apoi freelancer, creand design de moda atat in Franta, cat si in Germania natala, dar si in Italia sau Marea Britanie. La Paris, a redefinit Casa Chloé, in Italia si-a inceput in 1965 colaborarea cu Fendi. Pe tot parcursul vietii sale artistice, Karl Largerfeld s-a impus prin capacitatea sa de a intui trendurile si de a frapa. In 1983 devine director artistic la Chanel, unde reinventeaza celebra casa de moda si o situeaza in topul universului numit haute couture.  Nu se stie ce se va intampla cu averea sa. Nu-i placea sa vorbeasca despre asta si spunea despre sine ca este „nemuritor”. Necasatorit si fara copii, nu se stie cine il va mosteni, in afara de celebra lui pisica Choupette, pe care a transformat-o intr-o adevarata vedeta pe retelele de socializare.

author avatar
Maria Iordache
388 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger