AcasăNewsA murit jandarmul care a impresionat prin eroismul sau, in timpul atacului...

A murit jandarmul care a impresionat prin eroismul sau, in timpul atacului din Franta

Francezii – si nu numai – il plang pe locotenent-colonelul de jandarmerie care a impresionat gratie curajului si a altruismului de care a dat dovada, in timpul luarii de ostatici din ziua precedenta, din Trebes.

Numele sau este Arnaud Beltrame. Avea 44 de ani, iar vineri a fost printre primii care au intervenit, dupa ce un tanar inarmat a luat ostatice mai multe persoane intr-un supermarket din oraselul aflat in sud-vestul Frantei.

La un moment dat, s-a aflat ca jandarmul a ales sa faca schimb cu unul dintre ostatici. In conditii neclare inca, a ajuns sa fie impuscat de mai multe ori de atacator si ranit grav. A fost dus la spital, dupa ce politistii au luat cu asalt magazinul si au ajuns la el, insa a murit, din cauza leziunilor. Anuntul oficial al mortii locotenent-colonelul de jandarmerie a fost facut in cursul diminetii de sambata de catre ministrul francez de Interne, Gerard Collomb.

De altfel, chiar oficialul guvernamental a confirmat faptul ca jandarmul a mai oferit un ajutor nepretuit, de aceasta data oamenilor legii. Barbatul si-a lasat telefonul deschis, in timp ce era captiv in supermarket, astfel incat fortele de interventie puteau auzi ce se intampla in incinta magazinului in care fusesera luate ostatice mai multe persoane. Si asa au si decis sa intre cu forta, dupa ce au auzit impuscaturi in interior.

Din pacate, pentru salvarea vietii jandarmului nu s-a mai putut face nimic, in ciuda eforturilor medicilor care l-au ingrijit. „A murit pentru patrie. Niciodata Franta nu va uita eroismul, curajul si sacrificiul sau”, a subliniat ministrul francez de Interne, in mesajul transmis pe Twitter.

sursa foto: Twitter/Gendarmerie Nationale

316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger