Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » A murit bucatarul secolului

A murit bucatarul secolului

Autor:

Cel mai celebru chef dintre chef-i, Joel Robuchon, ilustru reprezentant al gastronomiei franceze in lume, a incetat ieri din viata la 73 de ani. Robuchon detine cel mai important palmares din istoria culinara , cu 32 de stele in Ghidul Michelin.

 

bucatar A murit bucatarul secolului

Dupa moartea lui Paul Bocuse si Anthony Bourdain, Joel Robuchon lasa orfana lumea gastronomiei

Robuchon, care fusese operat in urma cu un an de tumoare la pancreas, a decedat in urma unui cancer, la o clinica din Geneva. Nascut in 1945 la Poitiers, Joel dorea initial sa devina preot dar destinul a decis altfel. Ajutand calugaritele  sa pregateasca diferite feluri de mancare, cand era elev la  seminarul din Mauleon , a facut o pasiune pentru gastronomie . De-a lungul carierei, a fost mentorul mai multor maestri bucatari, printre care s-au numarat Gordon Ramsay, Eric Ripert si Michael Caines. Maestrul bucatar francez a primit, in 1990, titlul de “chef-ul secolului” din partea prestigiosului ghid gastronomic Gault et Millau. Anterior, a condus restaurantul Concorde Lafayette din Paris (1074) iar primele doua stele Michelin le obtine in 1978. In 1981 isi deschide primul restaurant, Jamin, in Paris. Celebru pentru mai multe preparate, printre care si o noua versiune a banalului piure de cartofi, Robuchon detinea mai multe restaurante, in orase precum Paris, Monaco, Hong Kong, Las Vegas, Tokyo si Bangkok, recompensate, in total, pana in anul 2016, cu 32 de stele Michelin, un record in domeniu. ”Din Paris la Shanghai, arta sa a incununat gastronomia franceza si va continua sa inspire noile generatii de chef-i”, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului francez, Benjamin Griveaux.



    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-11-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!