AcasăNewsA murit arhitecta Casei Poporului

A murit arhitecta Casei Poporului

Anca Petrescu

Arhitecta care a proiectat Casa Poporului, Anca Petrescu, in varsta de 64 de ani, a murit, ieri, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti.

Anca Petrescu a lasat mostenire romanilor a doua cladire din lume ca marime

Anca Petrescu era de o luna in coma, dupa ce a fost implicata intr-un accident rutier petrecut  in judetul Timis. „Decesul s-a produs in aceasta dimineata, in jurul orei 11.00. A fost un caz extrem de grav inca de la inceput, a stat numai in terapie intensiva. Avea mult mai multe leziuni, toracice, la membre, politraumatisme in stare extrem de grava”, a declarat doctorul Bogdan Oprita.

O luna in coma

Casa Poporului

Anca Petrescu a fost ranita foarte grav in vara, in urma unei ciocniri frontale intre doua masini, in apropiere de Timisoara. Arhitecta Casei Poporului se afla la volanul masinii sale personale, iar pe locul din dreapta se afla o colega de-a acesteia. In urma coliziunii,  Anca Petrescu a ajuns la Terapie Intensiva, cu sanse minime de supravietuire. La un moment dat, starea arhitectei de sanatate s-a imbunatatit, motiv pentru care a fost transferata la o unitate medicala din Bucuresti. Insa, a intrat  in coma, iar ieri s-a stins din viata. Vestea decesului a fost data de fostul senator Marius Marinescu, care a fost coleg in PRM cu Anca Petrescu. El a mentionat ca informatia i-a fost furnizata de catre profesorul Ion Lascar, seful Sectiei de chirurgie plastica de la Spitalul de Urgenta Floreasca. „A suferit foarte mult. A avut un accident groaznic. Pe 29 septembrie a fost ultima data cand am vazut-o. In acea noaptea a intrat in coma indusa”, a spus Marius Marinescu. Senatorul a povestit ca arhitecta a murit mahnita ca proiectul Casei Poporului urma sa fie modificat pentru a construi Esplanada.Mira Anca Victoria Marculet Petrescu s-a nascut in martie 1949, la Sighisoara, iar in 1973 a absolvit Institutul de Arhitectura Ion Mincu. Anca Petrescu avea 28 de ani cand s-a inceput constructia Palatului Parlamentului. In legislatura 2004-2008 a fost deputat din partea PRM.

 

author avatar
National
925 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger