AcasăNewsA murit Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, Inalt Preasfintitul Epifanie Norocel

A murit Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, Inalt Preasfintitul Epifanie Norocel

(foto: protv)

Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, Inalt Preasfintitul Epifanie Norocel, a murit, luni seara, din cauza unei afectiuni cardiace de care suferea de mai multa vreme.

(foto: protv)

Inalt Preasfintitul Epifanie Norocel, a decedat, luni seara, la varsta de 80 de ani, in drum spre Manastirea Brazi, din orasul Panciu, judetul Vrancea. Arhiepiscopului i s-a facut rau, imediat la fata locului fiind chemata o ambulanta. Inaltul ierarhul a fost transportat la spitalul din Panciu unde medicii au incercat resuscitarea sa, insa acesta a murit in jurul orei 19:45, potrivit reprezentantilor Serviciului Judetean de Ambulanta Vrancea si Politiei locale. Conform acelorasi surse, Preasfintitul suferea de mai multe vreme de afectiuni cardiace.

Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei impline varsta de 80 de ani la mijlocul lunii decembrie. Locul acestuia  urmeaza sa fie luat, pana la alegerea unui nou ierarh titular, de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Parinte Daniel, in calitate de Mitropolit al Munteniei si Dobrogei.

Epifanie Norocel s-a nascut in localitatea Malini, din Suceava, la data de 14 decembrie 1932, si a fost tuns in monahism la Manastirea Neamt si hirotonit ierodiacon in 1953. Ieromonah a fost hirotonit in 1967, apoi, in 1968 a fost hirotesit protosinghel, fiind apoi arhimandrit, in 1971 si staret al Manastirii Neamt intre 1 ianuarie 1971 si octombrie 1975.

La 16 octombrie 1975 a fost ales de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane episcop vicar al Arhiepiscopiei Tomosului si Dunarii de jos, avand titlul „Tomitanul”, cu sediul in Constanta, fiind inscaunat la 9 noiembrie 1975. Iar la 25 aprilie 1982 a fost numit  Episcop al Buzaului, fiind instalat in 4 iulie 1982, unde a pastorit pana la momentul decesului.

author avatar
Alina Costache
816 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger