AcasăNewsA intrat in vigoare noul COD PENAL, detinutii au depus primele cereri...

A intrat in vigoare noul COD PENAL, detinutii au depus primele cereri de eliberare

Abia ce a intrat in vigoare noul Cod penal, ca mai multe persoane aflate in spatele gratiilor s-au grabit sa solicite eliberarea din detentie. Astfel, sambata, in prima zi din care se aplica masura legislativa, un detinut ar fi si primit aprobarea privind eliberarea din inchisoare.

Este vorba despre un barbat aflat in detentie la Penitenciarul Poarta Alba care a primit unda verde, chiar pe 1 februarie, sa plece acasa, potrivit b1.ro. De mentionat este faptul ca, in acelasi penitenciar, au mai fost depuse alte zece cereri prin care se solicita eliberarea unor persoane aflate in detentie.

Ar mai fi de spus faptul ca, urmare a intrarii in vigoare, de la 1 februarie, a noului Cod Penal, dar si a noului Cod de Procedura Penala, comisiile din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor au analizat peste 30 de mii de dosare ale unor detinuti care solicita incetarea executarii pedepsei cu inchisoarea, potrivit sursei citate. Urmeaza ca, in aceste cazuri, instanta sa se pronunte asupra dispunerii masurii privind eventuala incetare a executarii privative de libertate a persoanelor care au facut aceste solicitari de eliberare din penitenciar.

401 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger