AcasăNewsA inceput simularea BAC-ului. Elevii claselor a XI- si a XII-a au...

A inceput simularea BAC-ului. Elevii claselor a XI- si a XII-a au dat azi proba la romana

Prima zi a saptamanii a adus, pentru elevii ultimelor doua clase de liceu, cel putin, mai multe emotii ca de obicei. Si spunem acest lucru in conditiile in care liceenii au de dat un examen, chiar daca e vorba dosar despre o simulare a Bacalaureatului, proba care sa ii pregateasca pentru „examenul maturitatii”.

La cateva zile de cand elevii claselor a VIII-a din Capitala au sustinut probele de simulare a Evaluarii Nationale, rezultatele aratand faptul ca procentul mediilor peste 5 este sub 50, mai precis de 44, 05, de aceasta data a venit randul celor de liceu. Astfel ca, de luni incepand si pana pe 10 martie, cei peste 345.000 de elevi din clasele a XI-a si a XII-a sunt asteptati sa sustina astfel de „examene pregatitoare”.

Luni dimineata, au dat piept cu prima proba, pe care multi o considera si cea mai accesobila, respectiv cea la limba si literatura romana, pentru ca marti sa intre din nou in salile de examen doar elevii care invata in limbile minoritatilor nationale, care vor sustine proba la Limba si literatura materna. Miercuri este ziua destinata examenului la matematica sau istorie, parte a probei obligatorii a profilului pe care il vor absolvi viitorii candidati care se vor inscrie la examenul de Bacalaureat. Joi, in schimb, doar elevii caselor a XII-a vor da o proba – cea la alegere a profilului si specializarii.

E important de precizat faptul ca notele obtinute de elevi la aceste teste nu vor fi trecute in catalog, decat daca elevul isi doreste asta, din cate precizeaza reprezentantii ministerului. Pentru ca scopul acestei testari este acela ca elevii claselor terminale de liceu sa se obisnuiasca, din timp, cu regulile examenului pe care il vor avea de trecut la incheierea liceului, dar si sa se analizeze nivelul de pregatire a elevilor, in vederea imbunatatirii eventualelor probleme.

Notele pe care le vor obtine elevii claselor a XI-a si a XII-a la aceste simulari urmeaza sa fie anuntate vineri, pe 18 martie.

sursa foto: europafm.ro

author avatar
Cristina Stefan
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger