AcasăNewsA inceput sesiunea speciala a Evaluarii Nationale, la a VIII-a!

A inceput sesiunea speciala a Evaluarii Nationale, la a VIII-a!

La fel cum s-a intamplat saptamanile trecute, cu olimpicii absolventi ai claselor a XII-a, de aceasta data elevii care fac parte din loturile olimpice si se pregatesc de incheierea cursurilor scolii generale au intrat in febra pregatirilor pentru Evaluarea Nationala.

Asadar, de azi incepand, a inceput sesiunea speciala a examenului de Evaluare Nationala destinata participantilor la loturile nationale de pregatire pentru olimpiadele si concursurile internationale, cu proba la limba si literatura romana. Este vorba, din cate anunta reprezentantii Ministerului Educatiei, despre 24 de elevi de clasa a VIII-a,  atat din Bucuresti, cat si din judetele Arges, Constanta, Dolj, Prahova, Gorj, Maramures si Timis, care intra in salile de examen special amenajate pentru ei, la Scoala „Tudor Arghezi” din Capitala.

Aruncand o privire pe calendarul examenelor – trebuie spus ca e vorba doar despre proba scrise- din cadrul Evaluarii Nationale – clasa a VIII-a – sesiunea speciala, observam ca miercuri, pe 8 iunie, candidatii la acest examen intra in sali pentru a sutine proba la matematica, in timp ce joi, pe 9 iunie, cea la limba si literatura materna, in cazul elevilor apartinand minoritatilor nationale.

Odata incheiate probele, elevii vor mai trece prin alte emotii inerente, cele asociate aflarii rezultatelor la examene. In acest sens, Ministerul Educatiei a anuntat ca primele note vor fi afisate pe 9 iunie, pana la ora 18. Urmeaza apoi un interval destinat depunerii contestatiilor, care se vor inregistra in aceeasi zi, pe 9 iunie, intre orele 18-20, pentru ca pe 10 mai sa fie afisate rezultatele finale la sesiunea speciala a Evaluarii Nationale pentru clasa a VIII-a.

Motivul pentru care scolarii dau aceste probe inaintea colegilor lor de clasa este acela ca in vara vor participa la diferite competitii internationale. Cei mai multi, 12, vor fi la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori, opt vor participa la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori, in timp ce restul sunt inscrisi la competitii europene de tenis, inot si baschet.

sursa foto:romaniatv.net

author avatar
Cristina Stefan
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger