AcasăNewsA inceput scoala! Cand se vor recupera cursurile suspendate din cauza ninsorilor

A inceput scoala! Cand se vor recupera cursurile suspendate din cauza ninsorilor

Elevii s-au intors luni la scoala si acum trebuie sa recupereze cursurile pierdute in ultima saptamana din semestrul I, care au fost suspendate din cauza ninsorilor.

Scolarii vor recupera zilele pierdute in semestru II, dupa un plan ce va fi stabilit de fiecare inspectorat judetean. Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat ca structura anului scolar nu va fi modificata din cauza suspendarii cursurilor si ca zilele vor fi recuperate pe parcursul semestrului al II-lea.

„Fiecare judet va decide recuperarea in functie de problemele specifice cu care s-a confruntat”, a spus ministrul Educatiei, potrivit Romania TV. Profesorii si sindicalistii din educatie au transmis ca nu vor ca elevii sa fie chemati la scoala sambata si duminica, maia les daca ministrul Educatiei spune ca orele pierdute pot fi recuperate pana la sfarsitul anului scolar.

Ministerul spune ca scolile decid cum va fi recuperata materia. „Conducerile unitatilor de invatamant vor lua masuri pentru recuperarea orelor neefectuate din cauza suspendarii cursurilor, pana la sfarsitul anului scolar, astfel incat sa fie asigurata parcurgerea integrala a programelor, recuperarea se va face dupa un program special, discutat cu partenerii sociali, avizat de consiliul prefesoral si aprobat de consiliul de administratie al unitatii de invatamant”, se arata intr-o nota emisa de Ministerul Educatiei.

Citeste si:

author avatar
Andra Nesu
561 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger