AcasăNewsA inceput razboiul public Toader - procurori

A inceput razboiul public Toader – procurori

Ministrul Justiției a prezentat „rechizitoriul Kovesi“ în fața „Republicii procurorilor“

CSM a avizat negativ cererea de revocarea a Laurei Codruta Kovesi din fruntea DNA. Asta dupa un adevarat meci Toader – Kovesi, un meci inaintea caruia ministrul a dat de inteles ca stie ca va fi refuzat de CSM.

Ministrul<br >Justiției a<br >prezentat<br >rechizitoriul<br >Kovesi în fața<br >Republicii<br >procurorilor

Prezent, ieri, la CSM, ca sa-i spuna in fata Laurei Codruta Kovesi de ce o vrea dusa din fruntea DNA, ministrul Tudorel Toader a dat piept cu ”republica procurorilor”. Procurori hotarati sa reziste pe metereze, dovada in acest sens fiind si avizul negativ dat la final. Conform legii, avizul CSM este unul consultativ si toata lumea asteapta acum sa vada ce decizie va lua presedintele Klaus Iohannis.

A inviat Tudorelul de la Justitie!

Pana atunci, sa revenim insa la confruntarea de ieri din CSM, una care a relevat o data in plus unitatea procurorilor. Din start, atmosfera a fost una ostila ministrului Justitiei, fapt care l-a facut pe Tudotel Toader sa iasa din obisnuitele enunturi plate si sa sara la beregata lui Kovesi. Pe care un Tudorel nou si plin de aplomb a piscat-o ori de cate ori a putut, chiar daca asta l-a facut sa-si iasa in cateva dati din rigida haina de ministru. Neasteptat de virila, reactia demonstreaza ca Toader a lasat orice rezerva deoparte si s-a angajat, in vazul public, intr-un razboi de gherila cu ”republica procurorilor”. Repriza de ieri a fost sustinuta doar de Toader si Kovesi, care nu numai ca s-au acuzat reciproc de interpretari tendentioase si afirmatii neadevarate, dar s-au si intepat reciproc. Sefa DNA l-a acuzat, de exemplu, pe ministru ca vrea sa o revoce doar pe baza unor ”supozitii si sustineri” in timp ce ea a venit cu ”probe” in favoarea ei. In replica, Toader i-a acuzat pe procurori ca nu interpreteaza legea ”cu buna credinta, loialitate” si ca incalca demnitatea oamenilor si prezumtia de nevinovatie. ”Daca legea spune <<imperativ>>, trebuie sa fii roman, nu procuror, sa intelegi”, si-a argumentat Toader, sarcastic, opinia. Transformati in simplu decor in timpul alertului schimb de replici Toader – Kovesi, membrii CSM au declarat-o castigatoare la final pe sefa DNA. Verdict care insa nu l-a surprins pe Toader din moment ce acesta si afirmase, inca de la inceput, ca participa la confruntare desi ”stie” ce verdict va da CSM-ul. Implicit unul negativ – asa cum a si fost. Cu siguranta ca ministrul Toader stie si ce razboi urmeaza, parand in confruntarea de ieri si ferm, dar mai ales pregatit de lupta cu procurorii.

author avatar
Simona Badulescu
774 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger