AcasăNewsUPDATE A inceput procesul lui Anders Breivik: Norvegianul pledeaza nevinovat, desi recunoaste...

UPDATE A inceput procesul lui Anders Breivik: Norvegianul pledeaza nevinovat, desi recunoaste comiterea atacurilor

UPDATE Dupa ce i-au fost date jos catusele, Breivik a adresat rudelor victimelor, dar si celorlalte persoane prezente in sala, un salut extremist. Breivik s-a prezentat ca „scriitor” si le-a spus magistratilor ca nu le recunoaste autoritatea: „Nu recunosc acest tribunal (…) Recunosc faptele, dar nu recunosc vinovatia din punct de vedere penal”, a spus norvegianul.

Procesul lui Anders Behring Breivik a inceput, luni, la Oslo. Norvegianul in varsta de 33 de ani este acuzat de uciderea a 77 de persoane, intr-un masacru ce a avut loc vara trecuta.

Pe 22 iulie 2011, Anders Behring Breivik a ucis opt persoane detonând o bomba la baza cladirii care adaposteste sediul premierului norvegian. La acel moment, demnitarul nu era in imobilul respectiv, potrivit Mediafax. Apoi, purtand o uniforma de politist, Breivik a impuscat zeci de tineri laburisti reuniti in tabara de vara de pe insula Utoeya, in apropiere de Oslo. Atacul s-a soldat cu 69 de morti, majoritatea adolescenti.

Anul trecut, doi experti in psihiatrie au stabilit ca Breivik sufera de „schizofrenie paranoida” si nu poate fi condamnat la inchisoare. Justitia a ordonat o noua expertiza, in urma careia s-a concluzionat ca acesta nu sufera de psihoza si este responsabil penal. In ultima instanta, judecatorii vor fi cei care vor decide in privinta responsabilitatii penale a acuzatului, in verdictul lor asteptat in iulie.

107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger