Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » A gasit 7 lingouri de aur la gunoi

A gasit 7 lingouri de aur la gunoi

Autor:

Lingourile cantaresc fiecare cate un kilogram, erau invelite in foi de ziar si au fost descoperite intr-un cos de gunoi de un angajat de  serviciu al Aeroportului International Incheon din Coreea de Sud. Aurul valoreaza aproximativ 325.000 de dolari si in termen de sase luni ingrijitorul ar putea  sa devina proprietarul legal al comorii.

 

aur A gasit 7 lingouri de aur la gunoi

O descoperire de 325.000 de dolari care i-ar putea schimba viata unui ingrijitor al Aeroportului International Incheon din Coreea de Sud

Barbatul al carui nume nu a fost dezvaluit de presa sud-coreeana a raportat imediat vamesilor descoperirea facuta si in scurt timp politia a identificat proprietarul lingourilor impreuna cu cei doi complici ai sai care le-au aruncat la gunoi de frica vamesilor. Politistii cred ca cei trei barbati au calatorit din Hong-Kong – unde cumparatorii de aur nu platesc impozite – in Japonia, prin Coreea de Sud, considerand ca incarcatura lor nu va fi depistata la punctele de control. Practica de a introduce aur in Japonia prin Coreea de Sud este foarte raspandita printre infractori, mai ales dupa ce Japonia  a majorat impozitul pe bunurile achizitionate in strainatate de la 5 la 8 procente in aprilie 2014. In prezent oamenii legii trebuie sa stabileasca daca aurul gasit nu este legat de o infractiune, insa in caz contrar ingrijitorul de pe aeroportul Incheon poate beneficia de legea  cu privire la bunurile pierdute si gasite din Coreea de Sud (“finders keepers”), devenind proprietarul de drept al lingourilor.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!