Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » A fost inaugurată Camera de Comerț Bilaterală România-Egipt

A fost inaugurată Camera de Comerț Bilaterală România-Egipt

Autor:

Apar noi oportunități de afaceri pentru firmele românești în contextul inaugurării Camerei de Comerț Bilaterală România-Egipt, în urma semnării, luna trecută, la Cairo, a protocolului de liber schimb între România și Egipt.

 

ambasador egipt A fost inaugurată Camera de Comerț Bilaterală România Egipt

E.S. Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, ambasadorul Egiptului în România

“Este încă o cărămidă pusă la clădirea zidului relației celor două țări. Relațiile noastre au început cu mult timp în urmă, în istorie și se tot îmbunătățesc, devin tot mai apropiate, în special pe partea de comerț”, a declarat  E.S. Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, ambasadorul Egiptului în România. Camera de Comerț Bilateral România- Egipt este considerată pentru țara noastră o poartă de deschidere către lumea arabă și Africa, dar și a Egiptului către Uniunea Europeană.

“Ceea ce ne dorim este să încurajăm firmele românești să meargă să facă investiții în Orientul Mijlociu și totodată să deschidă piața de desfacere de acolo. În același timp ne dorim ca Orientul Mijlociu să vină în Europa, să vadă ce se întamplă aici și să se muleze pe legislația europeană, astfel încât să realizăm un echilibru între cele două culturi”, a punctat avocatul Corina Cornelia Abdelrazek, președintele CCRE.  “Beneficiile sunt multiple (..) sunt tratate semnate și vine să completeze întreg ansamblu care poate să perfecteze evoluția viitoarelor relații de afaceri”, este de părere și Marius Niculae, director, Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România.  “Avem un interes mare să exportăm în Egipt. Exportăm deja în anumite țări din zonă. (..) Camera de comerț ne ajută cu punerea în contact cu diverși parteneri egipteni, care să fie interesați de afacerea noastră”, susține Puiu Ilisei, fermier.

Cu o populație de aproape 100 de milioane de locuitori, Egiptul este o piață atractivă pentru investitorii români, în diverse domenii. În 2018, valoarea comerțului bilateral dintre Egipt și România a ajuns la 918 de milioane de dolari, Egiptul devenind principalul partener comercial al țării noastre în regiune.

     

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!