AcasăNewsA fost emisa inca o atentionare de vreme instabila, valabila pana luni...

A fost emisa inca o atentionare de vreme instabila, valabila pana luni seara

Meteorologii se asteapta ca astfel de manifestari de instabilitate sa apara si joi, in a doua parte a zilei, local in zonele de deal si de munte, in sudul si in nord-vestul teritoriului,  si in restul tarii pe arii mai restranse.

Luna lui Cuptor sta sa se incheie, dar ploile inca nu dispar cu totul din peisaj.

Din mesajul transmis duminica de meteorologi reiese ca vor fi mai multe zone in care locuitorii vor avea nevoie de umbrele si pelerine de ploaie. Regiunile in cauza sunt colorate cu galben pe harta tarii, corespunzator avertizarii emise de catre specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie.

Codul galben va intra in vigoare in aproape doua ore, adica la 14, si va ramane valabil pana luni seara tarziu, la ora 21. Pe durata mentionata, meteorologii anunta ca vor fi perioade cu ploi in averse, cu caracter torential, dar si descarcari electrice frecvente, vant cu intensificari ce pot avea aspect de vijelie, dar si caderi de grindina. Zonele in care specialistii de la ANM se asteapta sa se produca aceste manifestari de instabilitate atmosferica accentuata sunt sudul si estul Transilvaniei, in vestul Moldovei, local in Maramures, precum si in zonele montane, unde, „in intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si izolat 50…60 l/mp”.

E posibil sa ploua si sa se semnaleze fenomene de genul celor amintite mai sus si in restul zonelor tarii, doar ca pe arii mai restranse.

117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger