AcasăNewsA fost arestat „Sultanul Monedelor”

A fost arestat „Sultanul Monedelor”

A strans doua tone de monede din aur

Politia iraniana a arestat un barbat care a strans doua tone de monede din aur pentru a specula piata financiara, subminand in acelasi timp „economia tarii”.

A strans doua tone de monede din <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagaur title=aur data wpil keyword link=linked>aur<a>

Seful politiei din Teheran, generalul Hossein Rahimi, a declarat  ca barbatul in varsta de 58 de ani a fost ajutat de complici pentru a aduna in zece luni 250.000 de monede, si l-a denumit Sultanul Monedelor. Alte doua persoane au fost arestate, dupa ce polistii au gasit la domiciliul lor peste 20 de kilograme de aur si monede. Dupa ce Statele Unite au parasit acordul nuclear cu Iranul si au amenintat ca vor introduce sanctiuni, moneda nationala iraniana si-a continuat cursul de scadere, un dolar american valoreaza aproximativ 81.000 de riali, fata de 42.000 la sfarsitul anului trecut,  astfel ca populatia si-a cumparat cantitati mari de aur. Iranienii se confrunta si cu o criza grava a creditelor, care a provocat falimentul mai multor banci, in timp ce in lipsa acordului nuclear si companiile europene si-ar putea retrage investitiile.

author avatar
Bogdan Borcea
438 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger