Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » A cheltuit peste 18 milioane de euro la Harrods

A cheltuit peste 18 milioane de euro la Harrods

Autor:

Capitala Marii Britanii aduce a „Londongrad”, extravagantele bogatasilor proveniti din fostul spatiu sovietic sunt  concurate doar de fitele consoartelor lor.

 

Jailed bankers wife who blew £16m stolen cash at Harrods has been unmasked as jobless Zamira Hajiyeva A cheltuit peste 18 milioane de euro la Harrods

Cosul unei sotii de bancher: cumparaturi zilnice de mii de lire sterline

Nu face exceptie nici Zamira Hajiyeva, sotia unui fost bancher inchis pentru coruptie. Femeia, “abonata” la celebrul magazin de lux londonez,  a cheltuit suma respectiva, echivalentul a 16 milioane de lire sterline, in decursul a 10 ani, intre 2006 si 2016, adica in medie 4.000 de lire pe zi, folosind 35 de carduri de credit emise de la banca sotului. Intr-o singura zi, d-na din Azerbaidjan a cumparat bijuterii Boucheron in valoare de 150.000 de lire. Alti bani au fost cheltuiti pe bauturi alcoolice in valoare de 1.800 de lire,  bijuterii Cartier(100.000 lire) dar si  20.000 de lire pe produse de lux pentru barbati. Probabil si pentru sotul ei, nimeni altul decat Jahangir Hajiyev,  fost CEO-ul Bancii din Azerbaidjan, din 2001 pana in 2015, cand a demisionat. Condamnat  un an mai tarziu la 15 ani de inchisoare pentru frauda si deturnare de fonduri, Hajiyev va trebui, de asemenea, sa returneze 39 de milioane de dolari. In ceea ce o priveste pe Zamira, femeia in varsta de 55 de ani a   pierdut in fata instantei  dreptul de a-si pastra secreta identitatea in scandalul de coruptie si daca nu isi va putea justifica averea in fata judecatorilor risca acum sa isi piarda casa in valoare de 15 milioane de lire sterline din Londra, precum si un teren de golf din Berkshire. La cladirea situata in cartierul exclusivist Knightsbridge, la cativa pasi de Harrods, achizitionata cu bani proveniti de la o companie cu sediul in Insulele Virgine(controlata de Hajiyeva) se adauga si un avion particular Gulfstream G550 de 42 milioane de dolari. Noua lege pentru  averile nejustificate din Marea Britanie are ca scop expunerea faptelor de coruptie ale inaltilor oficiali si de a-i depista pe cei care au spalat bani sau au facut evaziune fiscala pe teritoriul Regatului Unit. Chiar daca Zamira Hajiyeva  este  prima tinta, anchetatorii de la Agentia Nationala de Criminalitate cred ca exista miliarde de lire sterline de bani murdari investiti in proprietati britanice.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!