AcasăNews960.000 euro pentru Schitului romanesc de la Muntele Athos

960.000 euro pentru Schitului romanesc de la Muntele Athos

In prag de Pasti, parlamentari ai PSD-ALDE, precum si de la partidele de Opozitie au depus la Senat, in procedura de urgenta, un proiect care prevede cresterea de la 250.000 euro la 960.000 euro a sprijinului financiar acordat de statului roman Schitului romanesc „Prodromu” de la Muntele Athos din Grecia.

Parlamentarii ofera si un termen de comparatie, respectiv suma alocata de statul francez intretinerii Catedralei Notre-Dame. Proiectul de lege vizeaza modificarea art. 2 din Legea nr. 114/2007 privind sprijinul financiar acordat de statul roman Schitului romanesc „Prodromu” de la Muntele Athos, Grecia. Initiativa legislativa, semnata de 90 de parlamentari, prevede ca banii vor fi alocati din bugetul Ministerului Culturii, masura urmand sa intre in vigoare de la data de 1 ianuarie 2020. Alesii sustin ca masura este necesara, luand in considerare importanta acestui loc pentru poporul roman, iar banii vor fi utilizati pentru intretinerea complexului de cladiri si a operelor teologice. „Avand in vedere istoria acestui loc si importanta acestuia pentru poporul roman, este necesar ca statul roman sa acorde sprijin financiar permanent pentru restaurarea, conservarea si intretinerea complexului de cladiri si a operelor teologice, culturale, istorice si artistice ce compun Schitul Prodromu, dar si pentru dezvoltarea relatiei spiritual-culturale si sociale a pelerinilor cu acesta”, precizeaza initiatorii, in expunerea de motive a proiectului.

author avatar
Andrei Coman
360 afisari

2 COMENTARII

  1. Milioane pentru catedrala neamului,,aproape un milion pentru Atos.si nu s-au gasit 700.000 pentru rascimpararea unui parc in sectorul 3..RUSINEEEEE!!!!!!

  2. Au facut socoteala sleatha aflata la furat, adica clica comunista Dragni- Traicelu , ce s. -ar fi putut realiz cu 1.000.000 EURO pentru poporul roman : cate Wc- uri din din fundul curtii ar fi putu fi reconstruite in incinta celor peste 5.000 existente ? Dar cate incubatoare ar fi putut livrate maternitatilor unde mor pe an 5.000 copii din lipsa acestora ? Sau cati bolnavi de cancer nu si – ar fi amanetat viata la camatari , tot oamenii comunistilor, pentru a -si cumpara pe banii lor medicamentele necesare vietii ? Si cand te gandesti ca pentru desfintarea Institutului de seruri ,, Pasteur” nu au fost gasiti vinovatii , desi FSN – ul , partidul stat , cel care a inlocuit PCR de 30 de ani aflat la putere. se face raspunzator pentru crimele impotriva poporului roman. Ar trebui ca cei peste 800.000 de bolnavi de cancer sa iasa in strada , ca si asa mai au putin de trait si sa – i intreb pe comunisti de unde au averile din tara si din bancile straine ? Sa. – si vanda ce au furat de la romani si sa salveze pe romanii care mor ca mustele pe altarul legamintelor facute de comunisti cu rusii de 30 de ani. Nu uitati macar sa iesiti la referendum sa demonstram comunistilor ca locul lor este la rusi, de unde au venit toti comunistii kgb calari pe tancurile sovietice: Brucan si toti cetatenii care aveau nume romanesti dar erau de alta etnie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger