AcasăNews90 de teroristi kamikaze bantuie prin Europa

90 de teroristi kamikaze bantuie prin Europa

The New York Times a procurat un raport elocvent stabilit de catre celula antiterorista pusa in functiune la cateva saptamani dupa atentatele din Paris din care rezulta ca amenintarea terorista in Europa este departe de a fi eradicata. Dupa arestarea lui Salah Abdeslam, anchetatorii beneficiaza de o sansa unica: amanunte despre reteaua tentaculara a ISIS in Europa.

Abdelhamid Abaaoud a fost capitanul unei nave care a transportat kamikaze pe Mediterana

Dincolo de arestarea inamicului public numarul unu de pe vechiul continent, din raport reiese ca Abdelhamid Abaaoud, ucis in asaltul antiterorist al fortelor de ordine franceze in Saint-Denis, in 17 noiembrie 2015, a calatorit pana in Europa in compania a 90 de teroristi kamikaze, informeaza 7 sur 7. Majoritatea dintre ei bantuie inca prin Europa. Abaaoud a dezvaluit unui apropiat ca a calatorit pe o nava in Mediterana cu 90 de kamikaze, in plina criza migratorie. Abaaoud era capitanul acestei expeditii si a decis sa vina in Franta pentru ca ”sansele de reusita (ale unui atentat terorist) erau mai mari”. Raportul, care contine 55 de pagini, a fost adresat serviciilor de securitate franceze. Un lucru este sigur: toate persoanele stipulate in document au urmat doctrina Daesh, iar actele lor au fost facute in special gratie unui specialist din Belgia. Mai mult, reteaua ISIS pe continent este mai mare decat se putea imagina. Dupa 2013, ISIS s-a antrenat activ pentru a comite atentate in Europa. Cele din Paris au dovedit ca teroristii au devenit profesionisti, de unde inainte vreme erau concentrati doar pe tinte mici, precum muzeul evreiesc din Bruxelles.

Londra se pregateste  pentru zece atentate simultane

Politia londoneza a primit ordin sa se antreneze in cazul unor atacuri coordonate similare cu cele din Paris, potrivit Sunday Times, citat de RT. Ultimele atentate din 2005 din metroul londonez s-au soldat cu 56 morti si 700 de raniti. Ziarul britanic citeaza un membru al guvernului, care declara ca Londra avea un plan pentru trei atacuri simultane. ”Trebuie sa fim pregatiti mai mult decat atat. Trebuie sa fim pregatiti pentru sapte, opt, noua sau zece atacuri coordonate”, a declarat acesta. El a precizat ca represiunea armelor de foc a devenit o prioritate absoluta, in conditiile capturarii, recent, a unui transport de arme din Europa de Est, format din 22 de pusti de asalt si noua mitraliere. Agentia nationala britanica contra criminalitatii, NCA, foarte criticata in urma acestui incident, a dat ordine precise avand temeri cu privire la un atac similar cu cele din Paris, cu arme grele, implicand teroristi veniti din Siria. Potrivit Sunday Times, regimente ale armatei din apropierea Londrei sunt gata sa ajute capitala in caz de atacuri majore coordonate.

Un complice al comandourilor din Paris, identificat

Unul din complicii ce au ajutat comandourile teroriste sa comita atentatele din 13 noiembrie, cunoscut sub falsul nume Soufiane Kayal a fost identificat ca Najim Laachraoui (24 de ani), a informat ieri Parchetul federal belgian, informeaza Reuters. Laachraoui plecase in Siria in 2013. Parchetul nu a oferit alte informatii cu privire la acest barbat, care este cautat asiduu, si care este suspectat ca a fost in legatura telefonica cu teroristii ce au actionat in seara zilei de 13 noiembrie 2015. Ministrul belgian de Interne, Jan Jambon, a indicat ieri ca tara este in alerta crescuta pentru a preveni o posibila razbunare terorista dupa capturarea lui Salah Abdeslam, vineri, la Bruxelles.

Manuel Valls: 2.000 de francezi au fost implicati in miscarea jihadista

In timpul unei deplasari la Wattrelos, premierul francez a dezvaluit ca peste 2.000 ”de francezi sau cu cetatenie franceza” au fost implicati in miscarea jihadista, din care 609 se afla in Siria si in Irak, informeaza RT. ”Exista numeroase femei, 283, si 18 minori printre combatanti”, a adaugat Manuel Valls, care a precizat ca serviciile de informatii intercepteaza ”zilnic” persoane implicate in filierele teroriste.

author avatar
Tudor Borcea
997 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger