AcasăNews7000 de insecte vii, furate dintr-un muzeu

7000 de insecte vii, furate dintr-un muzeu

In SUA exista o profitabila piata a amatorilor de insecte ce dau fiori

O spargere total neobisnuita a fost raportata de Insectariumul din Philadelphia (SUA), unde a fost furata  90% din colectia de tarantule, scorpioni, miriapozi, gandaci si soparle.

In SUA exista o profitabila piata a amatorilor de insecte ce dau fiori

Directorul muzeului, dr. John Cambridge a deplans furtul, mai ales ca institutia s-a infiintat in urma cu doar un an si era foarte apreciata de public. Cambridge a estimat si ca hotii nu si-au dat seama de gravitatea faptelor pentru ca unele insecte furate erau specii rare, pe cale de disparitie. Prejudiciul acestui neobisnuit furt se ridica la peste 40.000 de dolari, potrivit specialistilor. Dar valoarea unora din creaturile furate ramane greu de determinat. Hotii stiau ce fac pentru ca, odata cu insectele au furat si fisele care documentau fiecare specimen. Potrivit directorului, hotii vor incerca sa vanda prada.

Uniformele angajatilor au fost fixate cu cutite in perete Doar o tarantula a fost recuperata din intreg prejudiciu

”Nu sunt greu de vandut mai ales ca exista o piata infloritoare a pasionatilor de insecte”, a spus Cambridge. Politia are deja un cerc de suspecti: insectele au fost furate in mai multe reprize e fosti si actuali angajati ai muzeului. Unii au aparut pe imaginile de videosupraveghere parasind muzeul cu bratele incarcate de cutii unde se aflau insectele, in plina zi. Hotii profitau astfel de faptul ca muzeul transporta des insectele, in cadrul unor programe scolare de vizionare, insa alarma a fost data cand ele au inceput brusc sa dispara, odata cu aceste miscari. Unele insecte nu apartin insa muzeului ci au fost gazduite temporar, la cererea autoritatilor federale, fiind vorba de insecte si reptile confiscate in urma importurilor ilegale, care sunt astfel elemente de proba in ancheta aflata in curs. O circumstanta agravanta pentru hoti.

author avatar
Tudor Borcea
391 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger