AcasăNews64 de morti in incendiul din Kemerovo

64 de morti in incendiul din Kemerovo

Anchetatorii au denuntat neglijenta, lipsa alarmelor de incendiu si iesiri de siguranta blocate. Patru persoane au fost arestate.

Autoritatile ruse au denuntat grave neglijente in incendiul care a distrus un centru comercial Zimnyaya Vishnya din Kemerovo, in Siberia, in timp ce un nou bilant prezentat ieri indica 64 de victime din care noua copii.

Anchetatorii au denuntat neglijenta lipsa alarmelor de incendiu si iesiri de siguranta blocate Patru persoane au fost arestate

Incendiul fusese stins catre orele 17.30 GMT, duminica, la sase ore de la declansare, dar ieri dimineata din cladire a inceput sa iasa din nou fum, mobilizand din nou pompierii. Salvatorii au anuntat ca au inspectat in totalitate etajele centrului comercial in cautarea corpurilor victimelor, in timp ce acoperisul cladirii s-a prabusit aproape in totalitate. ”La ora actuala, moartea a 64 de persoane este confirmata”, a indicat Comitetul rus de ancheta. Autoritatile locale, care au anuntat trei zile de doliu in Kemerevo, oras cu 550.000 de locuitori, au anuntat ca au identificat ”numeroase violari” ale normelor de securitate in centrul comercial, printre care absenta alarmei de indendiu si iesirile de siguranta inchise in cinematograful unde s-a declansat sinistrul.

Numeroase persoane pier anual in incendii in Rusia unde persista infrastructuri precare si unde masurile de securitate sunt aplicate dupa ureche

”Cum de erau inchise?” , s-a indignat viceguvernatorul regiunii, Vladimir Cernov, in timp ce presedintele Vladimir Putin a adresat ”profunde condoleante” apropiatilor victimelor. Comitetul de ancheta a anuntat patru arestari intre care chiriasul sediului unde a izbucnit focul si directorul societatii care gestioneaza centrul comercial Zimnyaya Vishnya aflat pe bulevardul Lenin, in centrul orasului. Una din ipoteze luate in calcul este un scurtcircuit care ar fi putut declansa incendiul. Dotat cu o sauna, mai multe sali de cinema si restaurante, dar si cu o sala de bowling, centrul era foarte frecventat duminica. Delegatul comisiei pentru drepturile copilului pe langa Kremlin, Anna Kuznetova, a declarat ca ”neglijenta este cauza incendiului, nerespectarea normelor de siguranta”, reamintind ca asemenea centre comerciale exista aproape in toate regiunile tarii. Martori interogati de televiziunile rusesti au declarat ca nu au auzit nici o alerta de incendiu. Sute de locuitori din Kemerevo au format cozi pentru a dona sange.

author avatar
Tudor Borcea
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger