AcasăNews6 ani de inchisoare pentru furtul tablourilor de 20 milioane de euro

6 ani de inchisoare pentru furtul tablourilor de 20 milioane de euro

O parte din tablourile furate Radu Dogaru si Eugen Darie

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, ieri, condamnarea la sase ani de inchisoare cu executare a lui Radu Dogaru si la 5 ani si 4 luni de inchisoare cu executare a lui Eugen Darie in dosarul furtului tablourilor in valoare de 20 milioane de euro din Olanda. Decizia este definitiva.

O parte din tablourile furate Radu Dogaru si Eugen Darie

Pedepsele celor doi inculpati din dosar care si-au recunoscut vina au fost micsorate, de la cate 6 ani si 8 luni de inchisoare, la 6 ani pentru Radu Dogaru, respectiv 5 ani si 4 luni pentru Eugen Darie. Judecatoria Sectorului 3 i-a condamnat, pe 26 noiembrie 2013, la cate 6 ani si 8 luni de inchisoare pe Radu Dogaru si Eugen Darie. Celor doi inculpati urmeaza sa li se scada din pedeapsa perioada in care au stat in arest preventiv (din 20 ianuarie 2013).

Filaj la jogging

Procesul continua pe latura penala pentru ceilalti inculpati din dosar si pe latura civila pentru toti cei trimisi in judecata de procurori. In acest dosar au fost trimisi in judecata Radu Dogaru, Adrian Procop (in lipsa), Eugen Darie, Alexandru Mihai Bitu, Olga Dogaru si Petre Condrat (ultimul in stare de libertate). Unul dintre cei condamnati pentru furtul tablourilor din Olanda, Radu Dogaru, supraveghea muzeul in timp ce facea jogging, se arata in motivarea judecatorilor sectorului 3 care au decis condamnarea lui Dogaru si a lui Eugen Darie pentru furt calificat. Tablourile intitulate “Tete d´Arlequin” de Pablo Picasso, “La Lisseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, “Waterloo Bridge” si “Charing Cross Bridge” de Claude Monet, “Femme devant une fenetre ouverte, dite la Fiancee” de Paul Gauguin, “Autoportrait” de Meyer de Haan si “Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud erau expuse intr-un muzeu din Rotterdam.

author avatar
National
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger