AcasăNews500 de militari americani vin in Romania

500 de militari americani vin in Romania

Militari din Fortele terestre ale SUA dislocate in Europa au plecat luni, impreuna cu tehnica militara din dotare, din Polonia catre Baza Aeriana “Mihail Kogalniceanu” (Constanta), ca parte a angajamentului SUA in cadrul Operatiunii Atlantic Resolve.

Cei aproximativ 500 de militari americani fac parte din Batalionul 1 „Fighting Eagles” si au in dotare tancuri M1 Abrams, vehicule de lupta M2 Bradley si mortiere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin, informeaza MApN. Acestia vor face exercitii  intrunite cu munitie de lupta la nivel de pluton si companie in Centrul secundar de instruire pentru lupta Smardan si vor participa la exercitiile multinationale planificate sa aiba loc in cursul acestui an, alaturi de militari din subunitati de tancuri si infanterie mecanizata din Fortele Terestre Romane apartinand Batalionului 284 Tancuri „Cuza Voda” si Batalionului 300 Infanterie Mecanizata „Sfantul Andrei”.
Unitatea  americana face parte din Brigada 3 Blindate care a dislocat in jur de 3.500 de soldati si 2.800 de piese de tehnica militara de la Fort Carson, statul Colorado, in Bremerhaven, Germania, la inceputul lunii ianuarie. Unitatea va stationa in Romania noua luni.

author avatar
Tudor Borcea
280 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger